İçeriğe git

Kısa Film Gösterimi

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:
İletişim Mor Salon

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin ünlü yönetmen Osman Sınav danışmanlığında hazırlamış oldukları kısa filmler seyirciyle buluşuyor.

DAÜ İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencileri, aldıkları dört yıllık eğitimin sonucunda edindikleri teknik, estetik ve entellektüel birikimlerini çekmiş oldukları kısa filmleriyle sergileme olanağı buluyorlar. Türkiye'nin önde gelen sinema ve televizyon dizisi yapımcısı ve yönetmeni Osman Sınav danışmanlığında yürütülen projelerde öğrenciler kendi senaryolarını yazmanın yanında yapımcılık ve yönetmenlik görevlerini de üstleniyorlar.

Dört aylık yapım süreci boyunca Osman Sınav ile düzenli olarak defalarca bir araya gelen öğrenciler, ünlü yönetmenin yıllar boyunca sinema ve televizyon alanında edindiği tecrübeleri ışığında neredeyse gerçek sektör koşullarında film üretme olanağına sahip oluyorlar. Bireysel yaratıcılıkları motive edilirken bir yandan da yaptıkları hatalara anında dönüt alan öğrenciler, sinema ve televizyon sektörünün hızlı ve engellerle dolu çalışma koşullarının küçük ölçekteki uygulama alanını henüz üniversite eğitimi aşamasında deneyimleme şansına sahipler.

Galada gösterilen öğrenci filmleri, başta jüri başkanı ve proje danışmanı Osman Sınav olmak üzere BRTK Müdürü Meryem Özkurt ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyeleri ve görevlilerinin oluşturduğu jüri tarafından değerlendiriliyor. Başarılı bulunan projelerin sahipleri mezuniyete bir adım daha yaklaşırken, en başarılı bulunan projenin sahibini ise yine bir sürpriz bekliyor. DAÜ Radyo TV ve Sinema Bölümü Başkanı Doç. Dr. Bahire Özad'ın belirttiğine göre önceki dönemde de olduğu gibi birinci gelen projenin sahiplerine ünlü yönetmen Osman Sınav tarafından kendi yönettiği bir film setinde staj yapma olanağı verilecek. Tüm sinemaseverlerin davetli olduğu etkinlik 9 Haziran 2017 Cuma günü, saat 14:00'de, FCMS011 numaralı salonda (Mor Salon) gerçekleşecek.