İçeriğe git

Kıbrıs Türk Sineması İçin Bir İlk

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü yüksek lisans öğrencisi Doğuş Özokutan ve İletişim Fakültesi doktora öğrencisi Vasvi Çiftçioğlu’nun birlikte yönettiği “Kısmet” adlı kısa film, Kıbrıs Türk Sineması için tarihi bir başarıya imza attı.

“Kısmet” hem Amerikan Akademi Ödülleri (OSCAR) hem de İngiliz Akademi Ödülleri (BAFTA) için seçmeler yapan ‘Leeds Uluslararası Film Festivali’nde İzleyici Ödülü’ne aday gösterildi.  Kıbrıs Türk yapımı bir kısa film ilk kez hem BAFTA hem OSCAR’a akredite bir festivalin resmi seçkisinde yer alıyor. Kısmet, bu yıl dünya genelinden 4 binin üzerinde kısa film başvurusu arasından Leeds Uluslararası Film Festivali’nin İzleyici Ödülü’ne aday gösterdiği 13 film arasına girmeyi başardı.  

DAÜ sponsorluğunda çekilen ‘Kısmet’in görsel effektleri de DAÜ’de yapıldı. Filmin görsel efektleri, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü (VACD), Bölüm Başkan Yardımcısı Fırat Tüzünkan tarafından yapıldı. 

12 ÜLKEDE 40 BİN İZLEYİCİYE ULAŞTI

Dünya prömiyerini 18 Ekim akşamı ABD’nin en önemli bağımsız film festivallerinden biri olarak kabul edilen 16. Tallgrass Film Festivali’nde yapan Kısmet, 18-28 Ekim tarihleri arasında ise bu yıl 16’ncısı düzenlenen Shnit Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında 12 ülkede 200’den fazla şehirde 40 bin izleyiciye ulaştı.