İçeriğe git

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’ndan DAÜ Rektörlüğü’ne Ziyaret

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü’ne ziyaret gerçekleştirerek DAÜ’nün üzerinde çalıştığı “Engelsiz Kampüs” projesi hakkında bilgi aldı. Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ve Görmezler Derneği Başkanı Derviş Yücetürk ve Kıbrıs Türk Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Sedat Hacımehmet, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullay Y. Öztoprak’ı makamında ziyaret ettiler.

Söz konusu ziyaret sırasında Prof. Dr. Öztoprak, DAÜ’nün “Engelsiz Kampüs” olma yolunu seçerek bu doğrultuda birçok çalışma başlattığını belirtti. Prof. Dr. Öztoprak, Türkiye Cumhuriyeti katkılarıyla yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler vererek, DAÜ’yü tamamen engellilere uyumlu bir hale getirmek için federasyondan da tecrübeleri ve fikirlerinin paylaşımı konusunda destek beklediklerini vurguladı. Prof. Dr. Öztoprak konu ile ilgili mevzuatların da yazıldığını aktararak Üniversitenin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı olan engelli öğrencilere tam burslu eğitim hakkı sunduğunun da altını çizdi.

Yücetürk, DAÜ’yü engelsiz kampüs projesinden dolayı tebrik ettiğini ve DAÜ’nün KKTC’nin bir numaralı üniversitesi olduğunu vurguladı. Yücetürk, DAÜ’de birçok gelişmeler yaşandığına da dikkat çekerek üniversitede tamamen engelsiz bir kampüsün hayata geçirilmesi için neler yapılabileceği konusunda Prof. Dr. Öztoprak’a bilgiler verdi.

Hacımehmet ise gerçekleştirdiği konuşmasında DAÜ’yü söz konusu proje için tebrik ederek gösterdiği duyarlılığın tüm kurumlar için örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu. Hacımehmet önemli olanın toplumun engellileri normal bir kişi olarak kabul etmesi ve şartlar eşit olduğu zaman neler yapabileceklerini gösterebilmelerine imkan sağlanabilmesi olduğunu aktardı.

Söz konusu ziyaret sırasında DAÜ Öğrenci İşleri ve Bilişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa K. Uyguroğlu ve DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici de hazır bulundu.