İçeriğe git

Karim Rashid - 7. Uluslararası Tasarım Haftası

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi’nin gelenekselleştirdiği DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası kapsamında, 16 Mayıs 2017 Salı günü, Dünya’nın efsane tasarımcısı Karim Rashid, saat 19:45’te, Gazimağusa’da Othello Kalesi’nde sahne alacak.

DAÜ Mimarlık Fakültesi, özellikle son yıllarda küresel ölçekte ivme kazanan tasarım ve onunla ilişikili tüm yaratıcı alanların tamamını kapsayacak önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. DAÜ Mimarlık Fakültesi’nin girişimleri ve katkıları ile gelenekselleşen “DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası” bu yıl ‘the HUB’ temasıyla gerçekleşiyor. Etkinlikte, dünya çapında tasarım ve mimarlık dünyasının duayenleri Karim Rashid, Nevzat Sayın, Han Tümertekin, Abdi Güzer, Fuksas Mimarlık Ofisi’nin yanısıra dünyanın birçok yerinden mimarlık ve tasarım okulları yer alacak.

Kendine özgü tasarımları ile tanınan Karim Rashid son zamanlarda artan çarpıcı iç mekan ve bina tasarımlarıyla da dünyanın ilgisini üzerinde topluyor. New York’ta faaliyet gösteren ofisiyle 4000 üzerinde tasarımı, 300 üzerinde ödülü ve 40’tan fazla ülkede yaptığı çalışmalarla tasarım dünyasının efsane ismi olarak tanınan, günümüzün en üretken ve yaratıcı tasarımcısı Karim Rashid’in ‘7. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası’na gelmesiyle, dünyayı tasarımın değiştireceği yönündeki iddiasıyla tasarımın böyle bir tasarımcının ağzından dolaysız aktarılması fırsatı yakalanacaktır.

Tasarımı daha iyi bir dünya yaratmak için elzem bir vizyon ve kültür öğesi olarak ele almayı, farklı yönleriyle sorgulamayı, yeniden düşünmeyi ve düşündürtmeyi amaçlayan “DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası”nın 7.sinde, DAÜ Mimarlık Fakültesi’nin özgün bakış açısını benimseyen etkinlikler ile; öğrenciler, akademisyenler, tasarımcılar, sanatçılar ve DAÜ Mimarlık Fakültesi'nin çağdaş öğrenme modeline ilgi duyanlar için ‘tasarım’a odaklanmak hedefleniliyor. Tasarım atölyeleri, konferans-seminer-söyleşiler, sergi ve sunumlarla DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası, çağdaş tasarım gündemlerini takip eden öğrenciler, tasarımcılar ve tasarımın yaşamsal önemine inanan herkesin katılabileceği zengin programı ile tasarım alanında küresel bir etkinlik olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Bu bağlamda tasarım yelpazesi altında farklı disiplinleri bir araya getirmeyi amaçlayan etkinlik her yıl belirlediği farklı temalar çerçevesinde çağın temel sorunlarına ışık tutacak tasarım çözümlerinin geliştirilmesi için ortamlar yaratıyor. Amaçlananları kısaca şöyle özetleyebiliriz: Küresel ölçekte tasarım gündemleriyle paralellikler kurmak, ülkenin tasarım alanında geldiği noktayı ulusal ve uluslararası platformlara tanıtmak, tasarım yoluyla işbirlikleri kurmak, kurulan işbirliklerini geliştirmek ya da yeni işbirlikleri oluşturmak, tasarım alanında çalışmalar yapan öğrencilerin, akademisyenlerin, sektör çalışanlarının hep birlikte pratikle öğrenecekleri bir platform oluşturmak.  Tüm katılımcıları, Kıbrıs’ın zengin tarihi, kültürel ve sosyal yapısı ile ilişkilendirmek, diğer bir deyişle, ülkemizin sahip olduğu zengin kültür mirasını tasarım yoluyla paylaşmak ise işin diğer boyutu. Etkinliğin içerik ve programına DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası Web-sayfası’ndan ulaşılabilir: int-dw.emu.edu.tr