İçeriğe git

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden DAÜ’ye Ziyaret

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz ve Uzaktan Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Hasan Karal Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne (DAÜ) bir ziyaret gerçekleştirerek çeşitli temaslarda bulundular.

DAÜ Rektörlüğü misafiri olarak ülkemize gelen KTÜ heyeti, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ı da makamında ziyaret etti. DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı ve DAÜ Uzaktan Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yalın’ın da hazır bulunduğu ziyarette, iki üniversite arasındaki uzaktan eğitim ve akademik alanlardaki işbirliği konuları görüşüldü ve bir protokol imzalandı.

İki üniversite arasında imzalan protokol eğitim – öğretim ve kültürel işbirliği konularını kapsıyor. Söz konusu protokol kapsamında taraflar ilgi alanlarına giren bilimsel problemlere çözüm bulma konusunda birbirlerinin bilgi ve deneyimlerinden yararlanacaklar, ihtiyaç duyulan alanlarda kaşılıklı olarak öğretim elemanı görevlendirme/izin verme yolu ile akademik işbirliği yapacaklar, araştırmacı ve öğrenci değişimini destekleyecekler, eğitim – öğretim ve araştırmalar için yararlanılabilecek kitap ve çeşitli yayınlar ile malzeme değişimi sağlanabilecek, bilimsel amaçlı toplantıların düzenlenmesi özendirilecek, ortak araştırmalar, ortak çalışmalar ve yeni girişimler desteklenecektir.