Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele : 16 Günlük Aktivizm Etkinlikleri Tamamlandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ve Araştırma Merkezi  (DAÜ-PDRAM) tarafından kadına yönelik şiddet ile ilgili farkındalığı arttırmak ve her türlü şiddetle mücadelenin önemini vurgulamak amacıyla başlatılan etkinlikler dizisi tamamlandı.

Dünyanın birçok yerinde olduğu şekliyle “16 Günlük Aktivizm Etkinliği (25 Kasım-10 Aralık)” olarak düzenlenen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da 25 Kasım’da DAÜ Psikoloji Bölümü öğrencileri tarafından DAÜ kampüsü içinde ve üniversitenin ana giriş kapılarında rozet ve günün sembolü niteliğindeki beyaz kurdelelerin, kişilere takılmasıyla başladı. DAÜ-PDRAM Başkanı Doç. Dr. Biran Mertan’ın aynı gün içerisinde, kadına yönelik şiddeti irdeleyen bir TV programına konuk konuşmacı olarak katılması ile devam eden  etkinlikler dizisi, 6 Aralık 2013 tarihinde DAÜ-PDRAM’da yer alan ‘Magdelene Sisters’ adlı film gösterimi ve atölye çalışması ile sürdürüldü. 16 Günlük Aktivizm çalışmaları, DAÜ öğrencilerinin şiddetle ilgili farkındalıklarını arttırmak ve şiddetle mücadelede aktif rol almalarını sağlamak için çeşitli mekanlarda sürdürülen sohbet toplantıları ile 10 Aralık 2013’de Evrensel İnsan Hakları Günü etkinlikleri ile tamamlandı. DAÜ-PDRAM, 16 Günlük Aktivizm etkinlikleri sonunda, kadına yönelik şiddet ile mücadele çalışmalarının dünyada ve Kuzey Kıbrıs’ta, sadece 16 gün süresince değil her zaman farkedilmesinin ve mücadele edilmesinin önemini belirtti.