İçeriğe git

İsmet Tatar - Yüzey Bilimleri Sergisi

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:
Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı

Doğu Akdeniz Üniversitesi, Kıbrıs Araştırmalar Merkezi (DAÜ – KAM) ve Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA) tarafından gerçekleştirilecek olan Yüzeybilimler Sergisi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. “Yüzeybilimler: Numuneler ve Yaratılan Mekan” başlığı altında yeniden kurgulanan söz konusu sergi,  2 Aralık 2015 tarihinde, saat 18:00’de, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile sanatseverler ile buluşacak.

İsmet Tatar’ın 2006 – 2013 yılları arasında yarattığı “Toprak” ve “Durgun Anlar” dizilerini de kapsayan eserleri Dr. Esra Plümer Bardak’ın küratörlüğünde sergilenecek. Dr. Esra Plümer Bardak’ın kurguladığı sergi ve katalog metninde, estetik özellikleri ile öne çıkan eserleri ile bilinen İsmet Tatar’ın dünyası ve yaratma süreci yeniden yorumlanıyor ve anlamlandırılıyor. Sonuçtan çok sürece odaklanan küratör, sanatçının yaratım ve yapım sürecindeki bilimsel ve deneysel verilere dikkat çekerek, toprak ve doğanın anlamları ile birlikte dönüşümünü düşünsel ve sanatsal anlamda yeniden sorgulatıcı bir bakış açısıyla geliştiriyor.

Sergi,   2 – 30  Aralık 2015 tarihleri arasında, hafta içi 10:00 – 13:00 / 14:00 – 16:00 saatleri arasında, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda ziyaret edilebilecek.