İçeriğe git

İnşaat Mühendisliği Bölümü En Yüksek Mukavemetli Beton Yarışması Düzenledi

Geleneksel olarak her yıl Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri için düzenlenen ödüllü “En Yüksek Mukavemetli Beton Yarışması” bu yıl tüm KKTC Üniversiteleri İnşaat Mühendisliği bölümleri öğrencilerinin katılımına da fırsat verecek şekilde organize edildi.

DAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından yapılan açıklamada, bu gibi yarışmaların öğrencilere hem derslerde öğrendiklerini uygulama fırsatı verdiğini hem de yarışma ve kazanma duygularının gelişimine katkıda bulunduğu belirtildi. Yarışmanın basit kuralları olduğu ve öğrencilerin sadece tek bir küp beton numune ile yarışmaya katılma hakları olduğu için tasarımda ve karışımda dikkatli olanların kazanmaması için hiç bir sebep olmayacağı belirtildi. Sponsorluğu bu yıl BEM Ltd. (Boğaz Endüstri ve Madencilik) tarafından yapılan yarışmada birinci gelen takıma 600 TL, ikinci gelen takıma 300 TL ve üçüncü gelen takıma ise 200 TL para ödülü verilecek. Beton dökümleri 17 ve 18 Mart 2015 tarihlerinde yapılan yarışmaya toplam 25 takım katıldı. Katılımcılar arasında DAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri yanında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin de kalabalık bir grup ile katılmaları dikkat çekti.

Dökümleri DAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’nda yapılan beton numunelerinin basınç mukavemetine tabii tutulacağı 14 ve 15 Nisan 2015 tarihlerinde en yüksek basınç mukavemetini bulan ilk üç takıma para ödülleri ve tüm katılımcılara katılım sertifikaları Mayıs ayında düzenlenecek olan törende sunulacak.