İçeriğe git

İletişim Uzmanı Dr. Gamze Göker Kariyer Haftası'nda DAÜ İletişim'deydi

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Görevlisi ve İletişim Uzmanı Dr. Gamze Göker, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)  5. Uluslararası Kariyer Haftası etkinlikleri kapsamında İletişim Fakültesi’nin konuğu oldu.

DAÜ Gazetecilik Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Hareketler ve Dijital Aktivizm” konulu söyleşide Göker, bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Söyleşinin açılış konuşması İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu tarafından yapıldı. Doç. Dr. Aliefendioğlu, konuşmasında Göker'in iletişim ve kadın çalışmalarını entegre edebilen ender insanlardan biri olduğuna değinerek, katılımından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Söyleşide, internetle birlikte oluşan ağ toplumu, yeni medya ve toplumsal hareketlere değinen Göker, yeni toplumsal hareketlerin sınıfsal tabandan ziyade, kimlik kökenli, bireyin ve farklılıkların anlaşılması ve ihtiyaçların karşılanması üzerine kurulduğunu belirtti.

“Biri Bizi Gözetliyor”

Hükümetlerin yeni iletişim teknolojilerini gözetim toplumunu var edebilmek için kullandıklarına da değinen Göker, “İnternet kullanımında gerek politik gerekse özel amaçlarla olsun anonim kalmak, demokrasisi gelişmemiş ülkelerde bireysel mahremiyet ve güvenli muhalefet açısından çok önemlidir” dedi.

“Dijital Aktivizm Kendi Medyasını Oluşturuyor”

Ana akım medyanın kimi zaman muhalif toplumsal hareketleri görmezden geldiği süreçlerde dijital aktivizmin kendi medyasını oluşturduğuna değinen Göker, “Tekel ve Gezi Parkı gibi direnişlerin sesi sosyal medyadır” dedi. Söyleşi katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.