İçeriğe git

Gizem Özdilli DAÜ'deydi

Özel bir geceye katılmak için KKTC’de bulunan Türkiye’nin ünlü manken, oyuncu ve yazarlarından Gizem Özdilli Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Gizem Özdilli’nin 2012 yılında çıkardığı ilk kitabı “Gizem’in Mutfak Aşkı” kitabı uluslararası yemek oscarları ödülü sayılan Cookbook’ta dünyanın en iyi beşinci yemek kitabı ödülünü aldı. 2015 yılında da ikinci kitabı “Aşkın Lezzeti” ile yine okuyucuları ile buluşan Gizem Özdilli, aşk ile yapılan 95 özel tarifi okuyucuları ile paylaştı. İkinci kitabı “Aşkın Lezzeti”ni hazırlarken aşçılık eğitimi de aldığını kaydeden Özdilli, aşçılığın yükselen bir değer olduğunu dile getirdi. Aşçılığın dede mesleği olduğunu ifade eden Özdilli, yeteneğinin genlerinden geldiğini kaydetti. Gizem Özdilli’nin ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren DAÜ Rektörü Prof. Dr. Osam, “Sizin gibi değerli insanları ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Ünlü kişilerin gençler tarafından örnek alındıklarını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Osam, gençlere doğru ve güzel bir şekilde örnek oldukları için teşekkür etti. Ziyaret sırasında Prof. Dr. Osam, Özdilli’ye günün anısına ipek koza pano takdiminde bulundu. Söz konusu ziyarette DAÜ Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş ve DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcsı Yrd. Doç. Dr. Güven Ardahan da hazır bulundu.

Gizem Özdilli TV Programına Konuk Oldu

DAÜ TV Haber Spikeri Çiğdem Duvarcı moderatörlüğünde gerçekleşen DAÜ TV’nin yaz sezonunun ilk programına konuk olan Gizem Özdilli ile Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Güven Ardahan, aşçılık üzerine sohbet gerçekleştirdi. Programda Gizem Özdilli’nin kitapları, mutfak tutkusu, sağlıklı ve lezzetli beslenme tüyoları yanı sıra son yıllarda artan gastronomi ve aşçılık trendi, gastronomi ve aşçılık eğitimi ve DAÜ Turizm Fakültesi eğitim programları ve öğrencilerin gastronomi alanında kazandıkları ödüller üzerine keyifli bir program gerçekleştirildi.