İçeriğe git

Giresun Üniversitesi Rektörü DAÜ’yü Ziyaret Etti

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne (DAÜ) bir ziyaret gerçekleştirerek çeşitli temaslarda bulundu.

DAÜ Rektörlüğü misafiri olarak ülkemize gelen Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attar, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ı da makamında ziyaret etti. DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette, iki üniversite arasındaki işbirliği konuları görüşüldü ve bir protokol imzalandı.

İki üniversite arasında imzalan protokol akademik/bilim alanında işbirliği yapılmasının ve bu işbirliğinin ortak bir eğitim alanı yaratacak şekilde oluşturulmasının desteklenmesini sağlamayı amaçlıyor. Söz konusu protokol kapsamında öğretim üyesi değişim programları, araştırmacı değişim programları, ortak uzaktan eğitim programları, burslu öğrenci daveti, ortak akademik/bilimsel araştırma projeleri, kısa dönemli eğitim programları, ortak konferans, seminer ve panel düzenlenmesi, kitap, eğitim ve araştırma amaçlı materyal değişimi ve ortak yaz okulu programları konularında işbirliği yapılması hedefleniyor. Protokole Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ve DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak imza koydular.