İçeriğe git

Geleneksel DAÜ Tasarım Haftası Başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi ve Tasarım Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve mimarlık ve tasarım eğitiminde ‘Program Dışı Etkinlikler’e çok boyutlu bir örnek olarak tanımlanabilecek “4. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası”, 21 Mayıs 2014, Çarşamba günü saat 10:00’da, DAÜ Mimarlık Fakültesi’nde yapılan açılış töreni ile başladı.

Banu Tevfikler Çavuşoğlu ve Pınar Uluçay Righelato’nun koordinatörlüğünde bu yıl dördüncüsü gerçekleşen IntDW2014_EMU, “İşbirlikçi Yaratıcılık” temalı “4. DAÜ Ulusal Tasarım Haftası” mimarlıkla ilgili birbirinden güzel, yararlı ve renkli etkinliklerle 23 Mayıs 2014 tarihine kadar devam edecek. Atölye çalışmasına katkıda bulunan isimlerin kısaca atölye çalışmaları hakkında bilgi vermeleri ile başlayan açılış töreninde konuşma gerçekleştiren DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Önal Hoşkara, 4.sü düzenlenen Tasarım Haftası’nın çok yönlü ve bol işbirliği içerisinde gerçekleştirildiğini dile getirdi. Çok sayıda atölye çalışmasının yapılacağını vurgulayan Prof. Dr. Hoşkara, seminer vermek için yurt dışından misafirlerinin olduğunu da sözlerine ekledi. Türkiye’de yaşanan acı olaydan dolayı DAÜ’nün gerçekleştirmiş olduğu yardım kampanyasına destek sağlamak için de Mimarlık Fakültesi olarak bağış kutusu oluşturduklarını ifade eden Prof. Dr. Hoşkara, başarılı, eğlenceli ve üretici bir Tasarım Haftası dilekleri ile konuşmasına son verdi.

DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz, konuşmasında mimarlık alanına ilgi duyduğunu ifade ederek, katılımcılara iyi bir Tasarım Haftası geçirmelerini diledi ve katkı koyan herkese teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Osman Yılmaz’dan sonra söz alan Öğrenci Hizmetleri, Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam ise Rektörlük olarak bu tür etkinliklere desteklerinin süreceğini belirterek, gerçekleşen etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Tasarım Haftası kapsamda 14 atölye çalışması, 6 seminer, 2 yarışma ve çeşitli yaratıcı etkinlikler yer alıyor. Londra Metropolitan Üniversitesi’nden Dr. Bo Tang ve  Odel Jeffries, İranlı-İtalyan tasarımcı Kamran Afshar Naderi, Türkiye’den Neslihan Ercan ve Boran Ekinci etkinliğe yaratıcı atölye çalışmaları ve seminerlerle katkıda bulunan isimlerdendir. Başta DAÜ Mimarlık Fakültesi olmak üzere yine DAÜ’nün Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden, DAÜ öğrenci kulüplerinden, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden değerli katılımcılar çeşitli etkinliklerle Uluslararası Tasarım Haftası’nda yer alacaktır.