İçeriğe git

Dünyanın En Genç Fabrika Müdürü DAÜ Mezunu Endüstri Mühendisi Oldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü 2015 – 2016 Akademik Yılı, Bahar Dönemi mezunlarından A. Raouf Badarneh dünyanın en genç Fabrika Müdürü oldu.

100’den fazla ülkede yatırımları bulunan Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri) merkezli yangın söndürme sistemleri üreticisi NAFFCO’nun (naffco.com) Fabrika Müdürlüğü münhaline başvuran Raouf, yapılan 4 yüzyüze mülakat sonucunda pozisyona başvuran yüzlerce deneyimli aday arasından birinci olarak seçildi. Daha sonra firma Genel Müdürü tarafından özel görüşmeye çağrılan Raouf’un, yapılan yaklaşık 3 saatlik görüşmeden sonra Fabrika Müdürü olarak atanmasına karar verildi.

Endüstri Mühendisliği diploması yanında çift anadal programı sayesinde İşletme diplomasına da sahip olan A. Raouf Badarneh, DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde sadece İngiliz dilinde kaliteli bir eğitim almadığını, ayni zamanda DAÜ’nün kozmopolit yapısı nedeniyle günümüzde çok önemli olan yabancı kültürleri yakından tanıma olanağını da bulduğuna değinerek kendilerine bu fırsatı sunan okuluna ve bölümüne teşekkür etti.

DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökhan İzbırak’ın verdiği bilgiye göre Endüstri Mühendisleri ile İşletme Mühendisleri sanılanın aksine sadece fabrikalarda değil, ayni zamanda hizmet sektöründe (danışmanlık, ulaşım, enerji, lojistik, finans, bankacılık, hastaneler, marka yöneticiliği, yazılım, turizm, eğitim, telekomünikasyon, pazarlama, insan kaynakları vs.) ve inşaat firmalarında da başarıyla görev yapmakta ve firmaların daha az harcama ile daha çok ve daha kaliteli ürün ve hizmet sunmalarına katkıda bulunmaktadırlar. Başarılı öğrencilerine Endüstri Mühendisliği diplomasına ek olarak Makine Mühendisliği veya İşletme diploması alabilme olanağını da sağlayan Endüstri Mühendisliği programı Türkiye’de sadece 4 üniversitenin sahip olabildiği ABET akreditasyonuna (abet.org) da sahip. İlk mezunlarını verdiği 1998 yılından itibaren imalat ve hizmet sektörlerinin marka olmuş ulusal ve uluslararası firmalarında yöneticilik yapmakta olan bölüm mezunları, ayrıca MIT ve Cambridge gibi dünyanın en ünlü üniversitelerinde lisansüstü programlara da kabul almaktadırlar.