İçeriğe git

Dubai Mercedes Benz Satış Müdürü bir DAÜ'lü

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü 2003 yılı mezunlarından Beirut –Lübnan doğumlu Mazen Kalach, merkezi Dubai’de bulunan Daimler Middle East’in Mercedes-Benz Askeri Araçlar Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden sorumlu Satış Müdürü pozisyonuna getirildi. (Mercedes-Benz Military Vehicles, Sales Manager for Middle East & North Africa). Yeni görevininin sevincini mezunu olduğu DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü ile paylaşan Mazen Kalach, DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde sadece İngiliz dilinde ve kaliteli bir eğitim almadığını aynı zamanda okuldaki çok uluslu ortamda yabancı kültürleri de yakından tanıma olanağı bulduğuna değinerek bunun uluslararası firmalarda çok önemli olduğunu belirtti.

Kendilerine bu fırsatı sunan DAÜ ve Endüstri Mühendisliği Bölümü’ne teşekkürlerini ileten Kalach,  DAÜ’de eğitim görmenin ayrıcalık olduğuna dikkat çekti. DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan İzbırak’ın verdiği bilgiye göre Endüstri Mühendisleri ile İşletme Mühendisleri sadece her tür ürünün imalatının yapıldığı fabrikalarda değil, aynı zamanda hizmet sektöründe (danışmanlık, ulaşım, enerji, lojistik, finans, bankacılık, hastaneler, marka yöneticiliği, yazılım, turizm, eğitim, telekomünikasyon, pazarlama, insan kaynakları vs.) ve inşaat firmalarında da başarıyla görev yapmakta ve firmaların daha az harcama ile daha çok ve daha kaliteli ürün ve hizmet sunmalarına katkıda bulunmaktadırlar.

Birçok öğrencisi henüz mezun olmadan iş teklifleri alan Endüstri Mühendisliği programının kalitesi, dünyanın en saygın mühendislik akreditasyon kurulu olan ABD merkezli ABET (Accreditation Board for Engineering and Technology – www.abet.org) tarafından da akredite edilmiştir. ABET akreditasyonu Türkiye’nin sadece en ünlü dört üniversitesinde bulunmaktadır.

Başarılı öğrencilerine bir dönem fazla okuyarak Endüstri Mühendisliği diplomasına ek olarak Makine Mühendisliği ya da İşletme diploması alabilme olanağını da sağlayan DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü, ilk mezunlarını verdiği 1998 yılından itibaren imalat, hizmet ve inşaat sektörlerinin marka olmuş ulusal ve uluslararası firmalarında kısa zamanda yöneticilik pozisyonlarına getirilen mezunlar vermektedir. Ayrıca birçok mezunu da MIT ve Cambridge dahil olmak üzere dünyanın en ünlü Üniversitelerinde lisansüstü programlara da kabul almaktadır.