Down Sendromlu Öğrenciler DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde Üniversiteli Olmanın Heyecanını Yaşadı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Sağlık Bilimleri Fakültesi Gazimağusa İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nden down sendromlu ve engelli bir grup öğrenciyi ağırlayarak onlara farklı bir gün yaşattı. 21 Mart’ın Dünya Down Sendromu Günü olması dolayısıyla böyle anlamlı bir etkinlik yapıldığını ifade eden DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, amaçlarının down sendromuna dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve down sendromlu öğrencilere sıradışı bir gün yaşatmak olduğunu kaydetti.

Bu anlamlı organizasyonda 35 civarında down sendromlu ve engelli öğrenci öğretmenleri eşliğinde öncelikle DAÜ Yeşil Salon’a gelerek, burada  kendilerine sağlık eğitimi konusunda dersler verildi. Dersin içeriği olan sağlıklı besinler ve sağlıklı yaşam konuları renkli sinevizyon gösterileri ile öğrencilere anlatılarak, kendilerini bir gün de olsa üniversite öğrencisi gibi hissetmeleri sağlandı. Renkli ve neşeli görüntülere sahne olan etkinlikte öğrenciler hem eğlendiler hem de öğrendiler. Down sendromlu ve engelli öğrencilerin de aktif katılım gösterdikleri ve mutlu oldukları etkinliğin sonunda katılan tüm öğrencilere kep ve cübbe giydirilerek tek tek sertifikaları takdim edildi. Sertifika takdiminin ardından ise DAÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden bir grup öğrencinin gitar müziği eşliğinde öğrenciler dans ederek eğlendi.