İçeriğe git

DGS Ek Kontenjandan Bu Yıl Da En Fazla Öğrenci DAÜ’ye

Türkiye Cumhuriyeti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklama sonucunda Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek kontenjan yerleştirme sonuçlarına göre toplam 322 öğrenci Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne (DAÜ) 2014 – 2015 Akademik Yılı için kayıt hakkı kazandı.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre bu yıl Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları doğrultusunda bir önceki yıla göre yaşanan %15’lik artışın yanında, DAÜ’ye ilgili sınav sonuçlarına göre ek kontenjandan kayıt yapma hakkı kazanan öğrencilerin bir önceki yıla göre oranında % 22’lik bir artış yaşanmaktadır. 

DAÜ, DGS ek kontenjan sonrası ortaya çıkan tablo da dikkate alındığında öğrenciler tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde en fazla tercih edilen üniversite olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu da üniversitenin eğitim kalitesi, akreditasyonlar ve uluslararasılaşmaya yapmış olduğu yatırımların bir sonucu olarak değerlendirilmektedir.

İngilizce Yeterlik Sınavı 18 Kasım’da

Öte yandan DGS ek kontenjan doğrultusunda DAÜ’ye kayıt yapma hakkı elde eden öğrenciler için 18 Kasım 2014 tarihinde Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu tarafından İngilizce Yeterlik Sınavı gerçekleştirilecek. Öğrencilerin söz konusu tarihe kadar kayıt işlemlerini tamamlayarak İngilizce bölümde okuyacak olan adayların 18 Kasım’daki sınava dahil olmaları gerekmektedir. Konuyla ilgili detaylı bilgi için DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne ((0392) 365 3644 ve 365 4444) ulaşılabilir.