İçeriğe git

DAÜ’ye En İyi Makale Ödülü

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve doktora öğrencisi tarafından yazılan makale Güney Kore’nin SCI (Science Citation Index) endeksli elektronik ve telekomünikasyon alanının önde gelen dergilerden biri olan Elektronik ve Telekomunikasyon Araştırma Enstitüsü Dergisi (ETRI) tarafından 2012 yılının en iyi makale ödülüne layık görüldü.

2013 yılı sonunda yapılan değerlendirme sonuçlarına göre 2012 yılının en iyi makale ödülüne DAÜ Elektrik ve Elektronik Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Demirel ve doktora eğitimini DAÜ’de tamamlayan ve şu anda Estonya Tartu Üniversitesi Öğretim Üyeliği yapan Yrd. Doç. Dr. Gholamreza Anbarjafari tarafından süper çözünürlük alanında yayınlanan makalesi layık görüldü.

Makalede ayrık dalgacık değişimi ve giriş görüntüsü aracılığı ile elde edilen yüksek frekanslı alt bant görüntülerinin eklenmesine dayalı yeni bir süper çözünürlük yöntemi önerildi. Makalede sunulan teknik, mobil cihazlara entegre edilerek düşük çözünürlüklü kameralarda çekilen video veya fotoğraf görüntülerini daha iyi bir hale getirmeyi amaçlıyor. Söz konusu makale ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://etrij.etri.re.kr/Cyber/impression.html adresinden de ulaşılabilir.