İçeriğe git

DAÜ–PDRAM Dünya Çocuk Hakları Günü ve Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Etkinliklerini Tamamladı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ve Araştırma Merkezi (DAÜ – PDRAM), her yıl olduğu gibi bu yıl da hem 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü hem de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde çeşitli etkinlikler düzenledi.

Çocuk haklarına dikkat çekmek amacıyla 20 Kasım 2015 tarihinde Gazimağusa Gazi İlkokulu öğrencileri ile bir araya gelen DAÜ – PDRAM uzman ekibi, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi temelli çalışmalar yaptılar. Oyun yöntemiyle gerçekleştirilen çalışmalar, DAÜ – PDRAM uzman ekibi tarafından yönetildi. Gazi İlkokulu 3., 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin aktif şekilde yer aldıkları etkinlikte, Çocuk Hakları Sözleşmesi ile ilgili bilgilendirici bir kısa film gösteriminin ardından öğrenciler ile çocuk hakları üzerine bilgi ve fikir paylaşımı yapıldı.

DAÜ – PDRAM kadına yönelik şiddet gerçeğine dikkat çekmek amacıyla ise 25 Kasım sabahı DAÜ kampüsü içinde ve üniversitenin ana giriş kapılarında el ilanları dağıtırken,  günün sembolü niteliğindeki beyaz kurdeleler ve rozetler DAÜ öğrenci ve çalışanlarına takıldı. Etkinlikte kadına yönelik şiddetle mücadelenin ve dayanışmanın önemi vurgulandı.