İçeriğe git

DAÜ'nün Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Adayı Saptama Komitesi tarafından 9 Haziran 2016 Perşembe günü DAÜ kampüsünde gerçekleştirilen Rektör Adayı Eğilim Yoklaması sonucu, oyların büyük bir kısmını alan DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, 14 Haziran 2016 Salı günü itibarıyla DAÜ Rektörlüğü’ne atandı.

DAÜ Rektör Adayı Eğilim Yoklaması’nda toplam 1039 geçerli oydan 756 oy alan Prof. Dr. Osam, DAÜ akademik, yönetsel ve işçi personelinin büyük bir kısmının da böylelikle onayını almış oldu. Eğilim yoklamasının hemen ardından, 10 Haziran 2016 Cuma günü toplanan DAÜ Senatosu, Prof. Dr. Necdet Osam’ın Rektörlük makamına atanması için DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun onayına sunulmasına oybirliğiyle karar verdi. 14 Haziran 2016 Salı günü toplanan DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu ise Prof. Dr. Necdet Osam’ın DAÜ Rektörü olarak asaleten atanmasına karar verdi.

Bilindiği üzere Prof. Dr. Necdet Osam 15 Ekim 2014 tarihinde DAÜ Rektör Vekilliği görevine getirilmişti ve 20 aydır Rektör Vekili olarak DAÜ’de görev yapmaktaydı. Alınan karar doğrultusunda Prof. Dr. Osam, 14 Haziran 2016 tarihinden itibaren DAÜ Rektörü olarak görevine devam edecek.