İçeriğe git

DAÜ'nün Önemli Misafirleri Vardı

Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Merkezi (Ankara) tarafından iki yılda bir düzenlenmekte olan ve bu yıl 16 – 18 Ekim 2014 tarihlerinde Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi’nin (DAÜ – KAM) ev sahipliğinde DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek olan 4. Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu ile ilgili olarak  çalışmalar hız kazandı.

Kıbrıs Türk Kültür Derneği Başkanı Dr. Ahmet Zeki Bulunç, sempozyumun düzenlenmesine katkı koymakta olan diğer kurumlardan, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir ve Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aylin Güney ile birlikte, 18 Ağustos Pazartesi günü DAÜ’deydi.

“Uluslararası Hukuk ve 1982 BM Deniz Hukuku Sözleşmesi Bağlamında Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Hakları” teması çerçevesinde gerçekleştirilecek olan Sempozyumla ilgili olarak DAÜ-KAM’da Merkez Başkanı Prof. Dr. Naciye Doratlı ile son çalışmalarını yapan ekip, daha sonra DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ı makamında ziyaret etti. Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz’ın da katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Sempozyumla ilgili bilgi verilmesinin ardından konuklara Tower Restoran’da yemek verildi.