İçeriğe git

DAÜ'nden Dev Bir Akademik Antlaşma Daha!

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) son yıllarda büyük önem verilen saygın üniversiteler ile akademik işbirliklerine çok değerli bir halka daha ekledi. DAÜ, yeni antlaşma ile İtalya'nın en önemli üniversiteleri arasında yer alan ve Avrupa'nın en büyük üniversitesi olarak bilinen Roma La Sapienza Üniversitesi ile akademik işbirliği yapıyor. DAÜ adına Rektör Prof. Dr. Necdet Osam ve Roma La Sapienza Üniversitesi adına Prof. Dr. Eugenio Gaudio tarafından imzalanan antlaşma kapsamında iki üniversite arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişimi ile birçok farklı alanda işbirliği hedefleniyor.

Antlaşma'nın kapsamı

İki üniversite arasında yapılan işbirliği ile öğretim üyeleri ve öğrencilere araştırma ve geliştirme konularında büyük imkanlar yaratılırken, her iki kampüsün altyapı olanaklarından da yararlanma imkanı sağlanıyor. Üniversiteler antlaşma ile önümüzdeki yıllarda ortak ve/veya çift diploma programı üzerinde çalışma başlatma kararı da almış durumda.

Yine antlaşma ile özelde Gazimağusa olmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde var olan kültürel mirasın korunarak gelecek nesillere taşınması, Gazimağusa'ya bir müze kazandırılması, Arkeoloji alanında araştırmalar yapılması ve Akdeniz bölgesinde İtalya ve Kıbrıs'ı ilgilendiren ortak konularda akademik çalışmalar yapılması da antlaşmanın hedefleri arasında yer almakta.

İletişim Fakültesi ile ek protokol

DAÜ İletişim Fakültesi adına protokole imza koyan Dekan Doç. Dr. Ümit İnatçı da, Fakülte adına yapılan ek protokol ile Sanat ve İletişim alanlarını kapsayan konularda bilimsel araştırma, sanatsal etkinlik, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi ile ortak konferans ve seminerler yapmayı hedeflediklerini belirterek, Fakülte adına böylesi önemli kültürel ve bilimsel bir işbirliğine imza attıkları için büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Avrupa'nın en büyük Üniversitesi: Roma La Sapienza Üniversitesi

Roma La Sapienza Üniversitesi Avrupa'da nüfusu ile en büyük üniversite olarak biliniyor. Kuruluşu 1303 yılına dayanan üniversite, 11 Fakülte'de toplam 112 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Üniversite’nin akademik ve idari kadroları ile birlikte toplam nüfusu 140 binin üzerinde.

Roma La Sapienza Üniversitesi Tıp, Mimarlık, Mühendislik, Siyaset Bilimi, Eczacılık ve Beşeri Bilim konularında İtalya’nın en iyi öğrencilerini kabul ediyor. Üniversite’nin  sahip olduğu saygın öğretim üyeleri ise  İtalya’da birçok alanda otorite olarak nitelendiriliyor.