İçeriğe git

DAÜ'lülere 'Aile Eğitimi Programına Eğitici' Eğitimi Verildi

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Rahime Beder Şen ve ekibi aile eğitimi programına eğitici yetiştirmek için KKTC Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği’nin davetlisi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) geldi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) öğretim görevlileri ve öğrencilerinden oluşan 17 adaya “Aile Eğitimi Programına Eğitici” eğitimi veren Rahime Beder Şen ve ekibi, KKTC Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde Gazimağusa Belediyesi Gelişim Akademisi’nde gerçekleştirdikleri eğitim ve sınav sonrası başarılı olan katılımcılara sertifikalarını takdim ettiler.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’a Nezaket Ziyareti

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’a nezaket ziyareti gerçekleştiren Rahime Beder Şen ve ekibi, Türkiye ve KKTC’de gerçekleştirdikleri eğitimler hakkında bilgiler verdi. Amaçlarının kendi sorunlarını çözebilen vatandaşlar yetiştirmek ve mutlu ailelerin oluşmasını sağlamak olduğunu kaydeden Şen, bölgelere göre eğitim programları düzenlediklerini dile getirdi. Gerçekleşen çalışma ve eğitimlerde birlikteliğin önemine de dikkat çeken Şen, üniversitelerin de bu çalışmalara katkı koyduğundan bahsetti.

Konuklara, önerileri doğrultusunda gerekeni yapmaya hazır olduklarını kaydeden Prof. Dr. Osam, özellikle KKTC’de Karpaz bölgesinde sosyal dengenin sağlanması gerektiğini kaydetti. Prof. Dr. Osam konuklara günün anısına DAÜ logolu lefkara işi hediye takdim etti. Söz konusu ziyarette Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı da hazır bulundu.