İçeriğe git

DAÜ’lülerden Kızılay Haftası Duyarlılığı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha eklendi. 29 Ekim – 4 Kasım, Kızılay Haftası kapsamında, DAÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ve Toplumsal Duyarlılık Merkezi Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya koordinatörlüğünde faaliyet gösteren Genesis IMC Ajansı ve DAÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğretim görevlisi Barış Başel ve bölüm öğrencileri tarafından kan bağışı etkinliği düzenlendi.

KKTC Sağlık Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen kan bağışı etkinliği, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden gelen sağlık görevlilerinin katkılarıyla, 28 Ekim - 2 Kasım tarihlerinde,  DAÜ Atatürk Meydanı’nda, 10:00 – 14:00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

“Cana Kan Ver” sloganı ile yapılan etkinlikte Sağlık Bakanlığı’ndan gelen görevliler kan bağışının önemine ilişkin açıklamalarda bulunurken, kan bağışında bulunan duyarlı kişiler de konu ile ilgili düşüncelerini dile getirdiler. Kan Bankası kimyageri Suat Keskin, kan bağışının önemini vurgularken, Akdeniz Bölgesi’nde yaygın olarak görülen ve Talasemi (Akdeniz Anemisi) olarak bilinen hastalık dolayısı ile yaklaşık 135 kişinin aktif kan alıcı olduğunu ve kan bağışının hem bu kişiler için hem de beklenmedik olaylar sonucunda oluşabilecek kan ihtiyacının karşılanabilmesi için oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

Kan bağışında bulunan duyarlı DAÜ’lülerden Abdullah Peynir ise, geçmiş yıllarda geçirdiği trafik kazası  sonrasında  kendisi için aranan kanın büyük zorluklarla bulunduğunu, bu yüzden de kan bağışının hayati bir önem taşıdığını belirterek kan bağışlamanın önemini vurguladı.

Gerçekleştirilen kan bağışı etkinliğine yapılan katılımdan oldukça memnun kalan KKTC Sağlık Bakanlığı görevlileri, kan bağışı etkinliklerinin sıklıkla yapılması gerektiğini ve herkesin böylesine önemli konularda duyarlılık göstererek katkı sağlamaları gerektiğini vurguladılar.