İçeriğe git

DAÜ'lü Öğrenciler Noel'i Kutladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) çeşitli bölümlerinde öğrenim gören, yabancı uyruklu Hristiyan öğrenciler, 25 Aralık 2014 tarihinde her yıl Hristiyanlar tarafından İsa’nın doğumu dolayısıyla kutlanan Noel Bayramı’nı kutlamak için Üniversite genelinde çikolata dağıttılar.

DAÜ Uluslarararsı Ofis tarafından organize edilen ve bir grup yabancı uyruklu öğrencinin katıldığı söz konusu etkinlikte, öğrenciler Noel Baba ve Noel Anne kıyafetleri giyerek Rektörlük, Mali İşler Müdürlüğü, Öğrenci İşleri Müdürlüğü ve birçok fakülte ve birimi ziyaret ederek Noel’i kutladılar. Kampüs içinde de dolaşarak öğrencilere çikolata ikram eden DAÜ’lü yabancı öğrencilerin Noel etkinliği, DAÜ’de çalışan ve okuyan farklı dinlerden herkes tarafından memnuniyet ve mutlulukla karşılandı.

Öğrenciler “Christmas Party”de Eğlendiler

Öte yandan DAÜ’de okuyan Hristiyan öğrenciler 26 Aralık 2014 Cuma akşamı ise Uluslararası Ofis tarafından, Rauf  Raif  Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda organize edilen “Christmas Party”de biraraya geldi.

Saat 20:00’de kokteyl ile başlayan gecede daha sonra saat 20:45’te DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca ve kilise önderi Jerry Mattix’in konuşması ile salon etkinlikleri başladı. Rus ve Kazak öğrencilerin dans gösterileri ile farklı dillerde söylenen şiir ve şarkılar geceye katılanlar tarafından beğeniyle izlenirken, etkinlikte öğrencilerin yer aldığı tiyatro oyunu ile günün anlam ve önemi vurgulandı. Sahne dekorasyonu ve süslemeler ile muhteşem bir Noel ve yeni yıl organizasyonu yaşayan DAÜ’lü öğrenciler, geceden mutlu bir şekilde ayrıldı.