İçeriğe git

DAÜ’lü İletişimcilerden Kan Bağışı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha eklendi. DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya tarafından verilen bitirme projesi dersi kapsamında, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri ve gönüllü öğrencilerin katkılarıyla kan bağışı etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, DAÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden Rabve Agan, Burcu Akyol, Yunus Emre Güner, Mücahit Yasin Pelivan ve gönüllü DAÜ’lü öğrencilerden Mukkaddes Köleli, Mehmet Demir, Ayetullah Yıldız, “Her Damla Kan Kurtarılan Bir Can” sloganı ile gerçekleştirildi. DAÜ Atatürk Meydanı’nda, 9 – 11 Mayıs 2016 tarihlerinde, 9.30 – 13.30 saatleri arasında düzenlenen kan bağışı, DAÜ’lü öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, Kan Bankası sorumlusu Ceyhun Bıkmaz’ın kontrolünde gerçekleştirilen kan bağışı öncesinde, kan verecek olan öğrencilerin kan değerleri ve tansiyonları ölçülerek, kan vermeye uygun olup olmadıkları belirlendi. Kontrollü bir şekilde gerçekleştirilen kan alımı işleminden sonra öğrencilere meşrubat verildi.

Üç günde yaklaşık 100 ünite kan toplanan etkinlik için, Kan Bankası sorumlusu Bıkmaz, kan bağışı etkinliğine DAÜ’lülerden yoğun talep olduğunu ve öğrencilerin bu tür duyarlılıklar sergilemelerinden dolayı mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi. Yapılan bu tür etkinliklerin ve sosyal sorumluluk projelerinin farkındalık yarattığının altını çizen Bıkmaz, öğrencilere ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederek öğrencilerin bu konuda bilinçli olmaları gerektiğini vurguladı.