İçeriğe git

DAÜ'lü İletişimcilerden Duyarlılık Örneği

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projeleri, İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Umut Ayman tarafından verilen Sosyal Sorumluluk İçin Pazarlama İletişimi dersi kapsamında gerçekleştirilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kimsesiz çocuklar için çeşitli sosyal sorumluluk projeleri düzenleyen DAÜ’lü İletişimciler, bir kez daha duyarlılıklarını göstermiş oldular.

SOS Çocuk Köyü’ndeki Çocuklara Hediye Paketleri

Projelerden ilki, DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden Gbolahan Adegboyega Ishola ve Chijioke Emmanuel Nwani öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. DAÜ İletişim Fakültesi öğrencileri, SOS Çocuk Köyü’nde yaşayan çocukları mutlu etmek ve onların yüzlerini güldürmek için onlara çeşitli oyuncaklar ve hediyeler aldılar. Öncelikle, Villar Fashion adlı Afrika markasının sponsorluğu ile aldıkları kıyafetleri satarak elde ettikleri gelir ile çocuklara hitap eden hediyeler aldılar. Ardından, SOS Çocuk Köyü’nü ziyarete giden öğrenciler, hediye paketlerini Tangül Meral’a teslim ederek, alınan hediyelerin çocuklara ulaşmasını sağladılar.

Kimsesiz Çocuklar İçin Yardım Gecesi

DAÜ, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden, Hakan Yaman, Kıvanç Cömert, Mehmet Güven Gülgül, Nihan Çetin ve İfedayo İbrahim tarafından Gazimağusa’daki Cafe İnn adlı mekânda gerçekleştirilen yardım gecesi yoğun ilgi gördü. Öğrenciler, “Ben de Varım” sloganıyla yola çıkarak yardım gecesinden elde edilen geliri kimsesiz çocuklara bağışladılar. Böyle bir geceye katılarak duyarlılık gösteren konuklar, karaoke partisi yaparak eğlenceli vakit geçirdiler. Konukların yoğun ilgi gösterdikleri ve geç saatlere kadar eğlencenin devam ettiği gecenin sponsorluğunu Cafe İnn üstlendi. Geceden elde edilen gelir, Kimsesiz Çocuklar Vakfı’na ve Çağlayan Çocuk Yurdu’na bağışlandı.

‘Minik Kalpler’ Mutlulukla Attı

DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden oluşan iki grup kimsesiz çocuklara yönelik bir organizasyon düzenlediler. Mücahit Pehlivan, Fehmi Cengiz, Gizem Bekçi, Melis Karadağ ve Rava Agan SOS Çocuk Köyü’ndeki çocuklarla eğlenirken diğer grubun öğrencilerinden Erşen Amcaoğlu, Enver Gilanlıoğlu ve Haney Öykü Tatar Çağlayan Çocuk Yurdu’ndaki çocuklarla keyifli vakit geçirdiler. Gerçekleştirilen etkinliklerde, DAÜ’lü İletişimciler, çocuklarla birlikte dans ederek şarkılar söylediler. Çocuklara ikramlarda bulunan DAÜ’lüler, hep birlikte pasta yiyerek ardından oyunlar oynadılar. Eğlencenin ardından çocuklar, hep birlikte fotoğraflar çektirdikten sonra oradan ayrıldılar.