DAÜ’lü Gençlerden Özel Eğitim Merkezi İçin Çevre Projesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Toplumsal Duyarlılık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nazenin Ruso koordinasyonu çerçevesinde DAÜ Turizm Fakültesi öğrencilerinin yardımı ile Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nde bir çevre projesi düzenlendi.

Afrika uyruklu öğrencilerin yer aldığı proje kapsamında okulun etrafına demir ağacı, karabiber ağacı, gölge ağacı ve kavak ağacı gibi çeşitli fidanlar, içerideki alanlara ise mevsim çiçekleri dikildi. Etkinlikte fidanları DAÜ’lü gençler özel eğitim öğrencileri ile birlikte diktiler. Her öğrencinin fidan dikmesine fırsat sağlayan etkinlikte, öğrenciler fidanlara kendi adlarını verdiler ve fidanları sulayacaklarını söylediler. Amacı okulun sınırlarının ağaçlar tarafından çevrelenmesi ve oyun alanlarının da mevsim çiçekleriyle güzelleşmesi olan etkinlikte Afrikalı gençlerle özel eğitim öğrencilerinin işbirliği içinde çalışmaları çok keyifliydi. Dr. Ruso ve Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi Müdürü Emirali Evcimen DAÜ ile Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nin birlikte yaptığı projelerin her dönem devam edeceğinin altını çizdiler.