İçeriğe git

DAÜ’lü Gençlerden Müzik Eşliğinde Yardım

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Toplumsal Duyarlılık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nazenin Ruso koordinatörlüğünde ‘Tüm İnsanlar Elele’ adlı proje başarıyla sona erdi. Etkinlik farklı mesleklere ait kıyafetler giyen Toplum Gönüllüleri, Toplumsal Hizmet Kulübü ve Turizm Otelcilik Yüksek Okulu öğrencilerinin aktif katılımıyla DAÜ Turizm Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İngilizce Hazırlık Okulu’nda gerçekleştirildi.

Gün boyu süren etkinlikte Nijerya’lı öğrenciler saksafon ve gitar eşliğinde müzik yaparken, diğer öğrenciler ise stand açıp ürünlerini sergiledi ve SOS Çocuk Köyü yararına gerçekleştirdikleri kart satışlarından toplam 450 Türk Lirası ve Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi için lavanta ve mum satışlarından 550 Türk Lirası yardım topladılar. Etkinliğe DAÜ’nün öğrencisinden personeline birçok kişi destek oldu. Özellikle yabancı öğrencilerin etkinliğe katılmış olması ise dikkat çekiciydi. Standı ziyaret eden DAÜ’lüler, saksafon ve gitar eşliğinde neşeli saatler geçirdiler. Etkinlik koordinatörü Dr. Ruso kendilerinin her yıl SOS Çocuk Köyü ve benzeri kurumların yeni yıl ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik satış ve faaliyetlerde bulunduklarını ve bunun yanında merkez olarak manevi yönden de benzeri kurumlarla sürekli içiçe olduklarını ve gerek kültürel ve gerekse de sosyal içerikli birçok organizasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.

Etkinlik sonrasında ise DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kılıç, öğrencilerin eğitiminin bir parçası olarak gördükleri sosyal sorumluluk projelerinin sadece öğrencilerin kişisel gelişimlerine değil toplumun sosyal kurumlarına da katkı vermeleri açısından çok önemli olduğunu belirterek bu tür sosyal gelişim projelerinin eğitim programlarında her zaman yer aldığını ve yer almaya devam edeceğini vurguladı.