İçeriğe git

DAÜ’lü Akademisyenden Makedonya’da Genç Liderlere Eğitim

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Kurumsal İletişim, Sosyal Medya ve Web Ofis Koordinatörü Dr. Raziye Nevzat Makedonya’da Genç Liderler Okulu’nda (The School For Young Leaders) Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Eğitimi verdi. Dr. Raziye Nevzat, 27 Ağustos – 1 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşen  eğitim programına Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından davet edildi.

Genç Liderler Okulu, Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Gjorge Ivanov'un bir projesi olup bu yıl 9’uncusu gerçekleşmiştir. Genç Liderler Okulu Makedonya'dan ve yurt dışından genç, yetenekli ve hırslı insanların yeteneklerini, yaratıcılıklarını ve yönetsel kapasitelerini geliştirmelerini sağlama fikrini ve vizyonunu izleyerek yola başladı.

“Mutluluk ve Gurur Verici”

Makedonya Cumhurbaşkanlığı’ndan resmi davet alarak orada bulunmanın ve oradaki genç arkadaşlarla tecrübelerini paylaşmanın mutluluk ve gurur verici olduğunu kaydeden Dr. Nevzat, katılımcıların eğitimden çok memnun kaldıklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Dr. Gjorge Ivanov ile makamında görüşme fırsatı yakaladığını da kaydeden Dr. Nevzat, günümüz eğitiminin geldiği nokta ve dijitalleşmenin insanlar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri konularında sohbet gerçekleştirdiklerini belirtti.

“Dünyanın Her Yerinden Alanında Uzman Kişiler Tarafından Eğitimler Veriliyor”

Okul, ilk kez Ağustos 2010'da Ohrid'de başlamış olup 8 yılda ülkenin her yerinden ve yurt dışından yaklaşık 320 genç, farklı akademik - profesyonel odaklarla, liderlik becerilerini ve yeteneklerini geliştirme arzusuyla eğitim almıştır. Okulun misyonu ülkenin gelecekteki siyasi, kültürel ve ekonomik liderlerinin olumlu değerlerini teşvik etmek, bunun yanında küresel teknoloji, uluslararası rekabet, kültürel ve din ile ortaya çıkan zorlukları üstlenebilecek kapasitelerini geliştirmedir. Genç Liderler Okulu’nda eğitimler dünyanın her yerinden gelen alanında uzman kişiler tarafından liderlik ve yönetim alanlarında dersler ve eğitimler verilmektedir. Genç Liderler Okulu'nun vizyonu, yüksek standartlara sahip bir eğitim merkezi ve modern politik, bilimsel ve teknolojik bilgi ve becerilerin entegrasyonunun bir sorumluluğu olarak, temel insani değerlerle saygıya dayanmaktadır.