DAÜ’den Özel Eğitim Merkezi Yararına Dans ve Müzik Şöleni

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Toplumsal Duyarlılık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nazenin Ruso koordinasyonu ile DAÜ Turizm Kulübü öğrencileri tarafından Rauf Raif  Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi yararına bir dans ve müzik şöleni düzenlendi.

Etkinlik giriş salonunda Uluslararası Ofis’in açtığı standın yanında kendi ülkelerinin kıyafetlerini giyen yabancı öğrenciler davetlileri saksafon ve bağlama gibi değişik müzik aletleri ile karşıladılar. Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi Müdürü Emirali Evcimen’in DAÜ’ye ve tüm katılımcılara yönelik yaptığı açılış  konuşmasıyla başlayan etkinlik ilk olarak DAÜ milli güreşçisi Davut Demir ile Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin ortaklaşa hazırladıkları ront gösterisiyle başladı. Ardından  sırasıyla DAÜ Dans Topluluğu, MOD Dans Gurubu, Azerbaycan Milli Dans Grubu, Eldar ve Natalia Salsa Grubu, Rus Milli Dansçıları ve Rumba dansçıları birbirinden renkli kıyafetleriyle performanslarını sergilerken, Ukrayna’dan Xenia Klosova, İran’dan Yasaman Behsad ve Rusya’dan Davia Ogloblina ve Türkiye’den Miraç Kayan şarkılar seslendirdiler. Etkinlikte Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi öğrencileri de DAÜ’lü öğrenciler için piyano ve dans gösterileri sergilediler. Etkinliğin finali ise bütün Yabancı dansçıların ve özel eğitimden katılan çocukların sahneye çağrılıp birlikte “Ankara’nın Bağları” şarkısında dans etmesiyle noktalandı.  Etkinlikte yaklaşık 20 farklı ülkeden yabancı öğrenci sahne alarak, etkinlik boyunca kültürlerarası iletişim ön planda olmuştur. Etkinliğe DAÜ Turizm Kulübü’nün yanısıra DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi, Uluslararası Ofis ve Toplumsal Hizmet Kulübü katkı koydu. Etkinliğe  DAÜ’lü akademisyenler ve öğrencilerin yanısıra Gazimağusa halkından da yoğun katılım oldu. Etkinlikten toplanan tüm gelir  Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’ne bağışlanmıştır.