İçeriğe git

DAÜ’den “Lösemili Çocuklar Haftası” İçin Anlamlı Etkinlik

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha eklendi. DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü bünyesi altında, Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya koordinatörlüğünde faaliyet gösteren Genesis IMC Ajansı ve DAÜ Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan Lösev Kulübü ortak olarak sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiler.

DAÜ’den “Lösemili Çocuklar Haftası” İçin Anlamlı Etkinlik

DAÜ’den “Lösemili Çocuklar Haftası” İçin Anlamlı Etkinlik

“2 - 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında DAÜ Atatürk Meydanı’nda 6 Kasım 2017 Pazartesi günü, 09:00 – 16:00 saatleri arasında kermes düzenlendi. Etkinlik kapsamında, DAÜ İletişim Fakültesi Genesis IMC Ajans’ta gönüllü olarak faaliyet gösteren gençlerin yapmış oldukları yiyecek satışından elde edilen gelir Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlandı. DAÜ çalışanlarının ve öğrencilerinin yoğun ilgisiyle gerçekleşen kermeste, katılımcıların keyifli vakit geçirebilmeleri için, Mehmet Külçer, Mülayim Çınarlılı ve İbrahim Güç enstrümanlarıyla kermese katılım gösterenlere müzik ziyafeti yaşattılar.

DAÜ’den “Lösemili Çocuklar Haftası” İçin Anlamlı Etkinlik

Ayrıca, gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında,  Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yetkilileri tarafından, doku tipinin kontrol edilebilmesi amacıyla, yanak içinden alınan bir miktar tükürük örneği ile kemik iliği donörü olmak isteyen KKTC vatandaşları da kayıtlarını yaptırdılar.

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı internet sitesinden alınan bilgiye göre, donör kaydı yaptırmak isteyen kişilerin 18-45 yaş arası olması, KKTC kimlik kartına sahip olması ve herhangi bir ciddi rahatsızlıktan muzdarip olmaması gerekmektedir. Kıbrıs Gönüllü Kemik İliği Bankası, Uluslararası Kemik İliği Donörleri Bankası’nın üyesi olarak, gönüllü donörlere, kemik iliği nakline ihtiyacı olup da donör arayan tüm Dünya’daki hastalara nakledilmek üzere kemik iliği bağışlama fırsatını vermekle birlikte, Kıbrıslı hastalara başka ülkelerdeki gönüllü donörlerden nakledilecek olan kemik iliğinin alınmasını sağlamaktadır. Bu yüzden, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı  yetkilileri, donör olmak isteyen tüm KKTC vatandaşlarının desteklerini beklediklerini dile getirdi.