İçeriğe git

DAÜ’den Cannes Film Festivali’nde Büyük Başarı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) sponsorluğunda çekilen “Kısmet” adlı kısa film, ünlü Cannes Film Festivali’nin “Kısa Film Köşesi”ne seçildi. Yönetmenliğini DAÜ İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Doğuş Özokutan ile DAÜ İletişim Fakültesi Doktora öğrencisi Vasvi Çiftçioğlu’nun birlikte üstlendiği “Kısmet” adlı kısa film, Fransa’da bu yıl 71.’si düzenlenen Cannes Film Festivali’ne kabul edildi. Cannes Film Festivali’nin 2004 yılından bugüne düzenlediği ve yalnızca festivalin konuklarına ve akredite sektör temsilcilerine açık bir seçki olan “Kısa Film Köşesi”ne kabul edilen “Kısmet”, böylece bu seçkiye kabul edilen ilk ve tek Kıbrıs Türk yapımı kısa film olma başarısını göstererek tarihe geçti. 14-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen “Cannes Kısa Film Köşesi”, dünyanın dört bir yanından yapımcı ve dağıtımcıların filmleri izlemesine ve yönetmenlerle bir araya gelmesine olanak sağlıyor.

Gerçekleştirilmesi İmkansız Bir Vasiyet

Senaryosunu Doğuş Özokutan’ın kaleme aldığı “Kısmet”in başrollerinde Deniz Çakır, Osman Ateş ve Mehmet Kumser yer alıyor. Ölünce yakılmayı vasiyet eden bir babanın, karısı ve oğlunu imkansız bir görevle baş başa bırakmasını konu alan kısa filmin görüntü yönetmenliğini Pieter Verburg, kurgusunu ise Tim Klok yaptı. Filmin görsel efektlerini, DAÜ İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fırat Tüzünkan, poster tasarımını ise Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu yaptı. Kostüm ve set tasarımını Hüseyin Özinal’ın üstlendiği filmin, müzikleri ise Mertcan Kıranda ve Çağıl İşgüzar imzasını taşıyor.

İlk filmleri Oscar Seçmeleri’ne katılmıştı

İlk kısa filmleri “Olağan Denemeler”i tamamen kendi imkanlarıyla çeken DAÜ öğrencileri Doğuş Özokutan ve Vasvi Çiftcioğlu, bu film ile ikisi ABD’den biri Brezilya’dan olmak üzere üç uluslararası ödül kazanmıştı. 23 farklı ülkede toplam 41 uluslararası film festivalinde gösterilen Olağan Denemeler, Oscar Seçmeleri’ne katılan ilk ve tek Kıbrıs Türk yapımı kısa film olma özelliğini taşıyor.