DAÜ'den Bölge Sporuna Destek

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan sağlık ve spor altyapıları ile sporcu sağlığı hizmet imkanlarını bölgede faaliyet yürüten tüm spor kulüpleri ile buluşturuyor. Kulüpler ile yapılacak ikili protokoller ile ülkemiz sporunun ihtiyaç duyduğu bilimsel verilere dayalı  sporcu sağlığı tetkikleri yapılarak , fizik kondisyon ve tüm spor alanları bölge kulüplerinin hizmetine sunulacak.

DAÜ Kampüsü’nde bulunan öğrencileri Kıbrıs Türk sporu ile de buluşturmayı amaçlayan üniversite; Gazimağusa’da bugün yapılacak  Mağusa Türk Gücü (MTG)-Bostancı Bağcıl SKve önümüzdeki hafta yapılacak Dumlupınar TSK ile Esentepe KKSK arasında oynanacak mücadelelerde DAÜ Amerikan Futbol Takımı – DAÜ Crows ile katılarak destek verecek. Önümüzdeki sezon şehirde yapılacak tüm Süper Lig karşılaşmalarına kampüsten otobüs ile öğrenci taşınmasının hedeflendiği proje ile Üniversite – Şehir bütünleşmesine ivme kazandırılması hedefleniyor.