İçeriğe git

DAÜ'den Bir İlk Daha: "Engelli Sınıfı"

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi engelli sınıfı oluşturarak KKTC’de bir ilke imza attı. Engelli öğrencilerin gerekli eğitimi alması yönünde çalışmalar gerçekleştiren DAÜ, engelli sınıfı oluşturarak eğitimde engelleri kaldıran bir üniversite olmakla birlikte öğrencilerine sağladığı teknolojik imkanlarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

“Engelleri Kaldıran Üniversite”

DAÜ bütün öğrenciler için engelsiz bir kampüse dönüşmektedir. Görme engeli olan öğrencilerin en iyi eğitimi almaları için bir sınıf oluşturulmuştur ve bu sınıfta öğrenciler kitapları bilgisayar ve herhangi bir dökümanı döküman kamera yardımıyla dinleyebilmekte, istediği dökümanı brail alfabesine dönüştürerek çıktısını alabilmekte ve her türlü grafik materyalinin kabartılmış çıktısını elde edebilmektedir.

DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İ. Yalın KKTC’de engelleri kaldıran ilk üniversite olmaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek, her bireyin eğitim hakkı olduğuna değindi.

DAÜ Eğitim Fakültesi Teknolojik Altyapısı ve Nitelikli Öğretim Üyeleri ile Kaliteli Eğitim Veriyor

DAÜ Eğitim Fakültesi teknik ve teknolojik altyapısı ve nitelikli öğretim elamanları ile birlikte öğretmen adaylarını en iyi şekilde yetiştiriyor. Fakültede 8’i profesör olmak üzere tam zamanlı 47 öğretim elamanı görev yapmaktadır ve öğretim elamanı sayısı yarı zamanlılarla birlikte yaklaşık 100’e çıkmaktadır. Eğitim Fakültesi’nin bütün sınıfları internete bağlı akıllı tahta sistemleri ile donatılmıştır. Fakültede ayrıca uzaktan eğitim uygulamaları ve materyal geliştirme amaçlı kullanılan bir akıllı sınıf da bulunmaktadır. Akıllı sınıf vasıtasıyla bazı derslerde alanında uzman kişiler derslere online bağlanarak bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşmakta; kampüsteki diğer sınıflara eş zamanlı olarak yayın yapılabilmekte; dokuz ayrı mekanla bağlantı kurularak bu mekanlarda bulunan kişiler aynı anda etkileşimli toplantılar gerçekleştirebilmektedir.

http://www.youtube.com/watch?v=4koMMT-xZYw

Medisite adlı sistemle Üniversite ve Fakültedeki bütün eğitim-öğretim ve kültürel etkinlikler aynı anda canlı olarak internet üzerinden yayınlanabilmekte ve çekimler eş zamanlı olarak öğrenme yönetim sisteminde kayıt altına alınmaktadır. Böylece  öğrenciler istedikleri zaman ve mekanda bu ders kaynaklarına erişebilmektedirler.

Prof. Dr. Yalın, ülkelerin kalkınmasında en önemli faktörlerden birinin eğitim ve buna bağlı yetişmiş insan gücü olduğunu ifade ederek, eğitim sisteminin kalitesini etkileyen en önemli unsurun ise öğretmenler olduğuna değindi. Fakültede toplam 12 programda öğretmen yetiştirilmekte olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yalın, teknolojik altyapı ve nitelikli öğretim üyeleri ile kaliteli bir eğitim vermekten dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını dile getirdi.