İçeriğe git

DAÜ’den Anlamlı Yürüyüş: Hayvan Dostu Kampüs İstiyoruz

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) akademisyenleri, çalışanları ve öğrencileri, 31 Mart 2015 Salı günü, 12.30 – 13.30 saatleri arasında kampüste yaşayan sokak hayvanlarının yaşam kalitesini yükseltmek ve hayvan dostu kampüs istekleriyle bir yürüyüş düzenlediler.

Uzun zamandır Gazimağusa bölgesi için hayvan terketme noktası haline gelen DAÜ kampüsünde köpek ve kedi sayılarının artması üzerine DAÜ Rektörlüğü ile Gazimağusa Veteriner Dairesi tarafından üç yıldır ortak yürütülen bir proje başlatılmıştı. Kısırlaştır Aşılat Yaşat (KAY) projesi kapsamında  bugüne dek 80’den fazla dişi ve erkek köpek kısırlaştırılarak kampüse bırakıldı. Buna ek olarak gönüllü öğrencilerden oluşan DAÜ Hayvanlara Yardım Kulübü de hayvanların kampüs içinde belirlenen besleme noktalarından beslenme ve bakımlarını üstleniyor, rutin bakımlarını yapıyor, sayıları belirleyerek kayıt altına alıyor. KAY Projesi ve DAÜ’lü Hayvanlara Yardım Kulübü gönüllü öğrencileri tarafından düzenlenen yürüyüşte üniversitenin insan, diğer canlılar ve çevrenin yaşam kalitesini artırmak, olumlu dönüşümlere öncülük etmek gibi sorumlulukları düşünülerek hareket edildiği belirtildi.

“Kampüs hayvanları kampüs sakinidir", "Satın alma, sahiplen", "Terketme, sahiplen", "Hayvan dostu kampüs istiyoruz", “Hayvanlara şiddet istemiyoruz” gibi slogan ve pankartlarla yürüyen DAÜ’lüler öğrenci yemekhanesinin önünden geçerken her akşam yemek atıklarını beslenme noktalarına dağıtmak üzere gönüllü öğrencilere veren yemekhane için "Yaşasın table d’hote" diye slogan attılar. Yürüyüşe bazı hayvanseverler köpekleri ile katıldılar ve kampüs köpeklerinden bazıları da yürüyüş yapan DAÜ’lülerin yanında yer aldı. Kampüs içinde tam bir tur atan DAÜ’lü hayvanseverlere fakülte binalarından, kantinlerden, araçlardan ve yönetsel personelden alkışlarla destek geldiği görüldü.

Hayvanların kampüs içinde yaşam kalitesini artırmak için bir dizi eylem yapılacağını ve farkındalık çalışmalarının artacağını ileten hayvanseverler, DAÜ Rektörlüğü’nün projeye ve kulübe verdiği destekten memnun olduklarını, bu projenin diğer kampüslere ve kentlere örnek olmasını umduklarını belirttiler.