İçeriğe git

DAÜ'de 'Şükran Günü' Sunumu Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Eğitim Fakültesi, İngiliz Dili Eğitimi Bölümü, Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi (ELTE 301) dersi kapsamında “Şükran Günü” konulu sunum gerçekleştirdi. Amerikan Birleşik Devletleri Büyükelçiliği, Halkla İlişkiler Müdürü Ingrid D. Larson tarafından gerçekleştirilen sunum 17 Kasım 2015 tarihinde saat 10:30’da DAÜ Merkezi Derslikler Binası’nda gerçekleştirildi.

“Dil Eğitimi’nde Kültür” konusunun işlendiği Doç. Dr. Naciye Kunt tarafından verilen ELTE 301 dersinde “Şükran Günü ve Tarihçesi” ile ilgili konuşma yapması için Amerikan Birleşik Devletleri Büyükelçiliği’nden davet edilen Larson gerçekleştirdiği sunumunda Şükran Günü tarihçesi ve kültürü hakkında geniş bilgiler verdi.

Her Kasım ayının son Perşembe günü gerçekleştirilen Şükran Günü’nün Amerikan halkı için çok beklenilen ve sevilen bir gün olduğunu belirten Larson, Amerikalıların Şükran Günü’nü belirli yemeklerle ziyafet vererek geçirdiklerini kaydetti. Amerikalıların bu özel günde uzaktaki aileleri ile buluşma imkanına sahip olduklarını kaydeden Larson, ayrıca “Kara Cuma” “Black Friday” diye bilinen ünlü alışveriş gününün de Şükran Günü’nden hemen sonraki gün oldugunu açıkladı.

Gerçekleştirilen söz konusu sunumun ardından İngiliz Dili Eğitimi Bölüm Başkan Vekili Doç. Dr. Javanshir Shibliyev, Larson’a derse göstermiş olduğu değerli katkılardan ve gerçekleştirmiş olduğu sunumdan dolayı teşekkürlerini ileterek plaket ve çiçek takdiminde bulundu.