İçeriğe git

DAÜ'de Sosyal Medya ve Marka Haftası Başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal Medya Birimi ve DAÜ İletişim Fakültesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Sosyal Medya ve Marka Haftası” 6 Nisan 2016 tarihinde, saat 10:00’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirilen açılış konuşmaları ile başladı.

Açılışta konuşan DAÜ Kurumsal İletişim ve Sosyal Medya Birimi Koordinatörü Raziye Nevzat katılımcılara hoşgeldiniz dileklerinde bulunarak, bugünün bir gurur günü olduğunu dile getirdi. Nevzat, söz konusu etkinliğin günümüzde milyarlarca kişi tarafından kullanılmakta olan sosyal medya platformunun pazarlama ve marka yönetimi ile uğraşan kişilerle sosyal medya uzmanları ve diğer bireyler için hatırı sayılır bir önem taşıdığına değindi. DAÜ Sosyal Medya Birimi hakkında açıklamalarda bulunan Nevzat, söz konusu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

DAÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ümit İnatçı açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında sosyal medyanın öneminden bahsederek katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini iletti. Doç. Dr. İnatçı, söz konusu etkinliğin yararlı geçmesi temennisinde bulunarak organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Üniversite adına konuşma gerçekleştiren DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ise, DAÜ’nün her zaman ilklere imza atan bir üniversite olduğuna dikkat çekerek, bugün burada bir ilke daha imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. DAÜ’nün markalaştığına dikkat çeken Prof. Dr. Osam, bunun en büyük kanıtının 106 farklı kültürden DAÜ’ye gelip eğitim alan öğrenciler olduğunu vurguladı. Sosyal Medya’nın çağın silahı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Osam, sosyal medya aracılığı ile hem çok iyi hem de çok kötü paylaşımların yapılabildiğini vurğuladı. Prof. Dr. Osam etkinliğin verimli geçmesi temennisinde bulundu. 

Açılış konuşmalarının ardından söz konusu etkinliğin gerçekleşmesinde ana sponsor olan THY ve Kuzey Kıbrıs Turkcell ile etkinliğe destek veren Cookies Bake Shop’a desteklerinden dolayı Prof. Dr. Osam tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.    

Etkinlikte, Thomas Van Schaik “Sporcuları Markalaştırmak”, Maarten Reijgerberg “Küresel Sosyal Medya Alanının Avrupa ve Hollanda’ya Odaklanarak Tasarlandırılması”, Kuzey Kıbrıs Turkcell Müdürü İsmet Yazıcı “Hızlı ve Meraklı” ve Turkcell’den Azra Betül Yaşar “Müsteri İlişkileri ve CRM” konularında sunum gerçekleştirdi.   

“Sosyal Medya ve Marka Haftası” kapsamında 7 Nisan 2016 tarihinde ise THY İnteraktif Pazarlama ve İletişim Müdürlüğü’nden Ayşe Nur Durceylan “En İyi İçerik Pazarlama: THY’den Örnekler”, Marka Koordinatörü Amal El Alami “Özel Sektör, Kamu Sektörüne Karşı: Tarafınızı Şeçin”, Sony’den Berk Günsev “Bir Oyuncunun Hayatı: Oyuncularla Nasıl İletişim Kurulmalıdır” ve C-Section’dan Fatih Tüylüoğlu “Günümüz Markaları: Paylaşmaya Değer Kampanyalar” konularında sunumlar gerçekleştirecek.