İçeriğe git

DAÜ’de Satranç Turnuvası Düzenlendi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü`ne bağlı Satranç Kulübü tarafından organize edilen satranç turnuvası, Aktivite Müdürlüğü’nde yapıldı. Satranç Kulübü`nün bahar dönemi ilk etkinliği olan turnuvaya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kadın ve erkek kategorisinde toplam 50 kişinin katıldığı turnuvada tüm Satranç Kulübü üyeleri hazır bulundular. Ayrıca, KKTC 9 yaş altı satranç şampiyonu Ali Doğan Nay da turnuvayı izlemeye gelenler arasındaydı.

Turnuva sonucunda erkek kategorisinde Adagha Ovie Solomon birinci, Nizar Driovich ikinci ve Yusuf Evcim Ünal üçüncü olurken, kadın kategorisinde ise Rabiatul Adawiyah birinci, Nadin Barghouthi ikinci, Hend Shaheen ise üçüncü oldu.

Turnuva kapsamında dereceye giren öğrencilere Türkiye’de üç gün tatil, Kıbrıs’ta 2 gece otelde konaklama, Eziç veya Califorian Restorant’ta iki kişilik yemek ödülü gibi birbirinden güzel hediyeler verildi.

Satranç Kulübü organizasyonluğunda başarıyla yapılan turnuvanın ardından kulüp üyeleri bir sonraki daha geniş kapsamlı turnuva için şimdiden kolları sıvadılar.