İçeriğe git

DAÜ'de "Sağlıklı ve Başarılı Yaşlanma" Paneli Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Gazimağusa Belediyesi işbirliğinde “Sağlıklı ve Başarılı Yaşlanma” konulu panel gerçekleştirildi. 8 Haziran 2016 tarihinde, 14:00-16:00 saatleri arasında, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen söz konusu panelde sağlıklı yaş alma konusu üzerinde durularak başarılı yaş almanın nasıl olabileceği anlatıldı. 

Panel açılışında konuşan DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, DAÜ ve Gazimağusa Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen söz konusu panele katılanlara teşekkürlerini ileterek, küreselleşen dünyada yaşlı nüfusunun her geçen gün arttığına dikkat çekti. Prof. Dr. Sözen, yaşlanmanın kaçınılmaz olduğunu belirterek yaşlanırken önemli olanın sağlıklı yaş alma olduğunu vurguladı. Kaliteli yaşam süresinin önemine değinen Prof. Dr. Sözen üniversitelerin eğitim vermenin yanında toplumsal problemlere çözüm aramak gibi görevleri olduğunu da belirtti.  Prof. Dr. Sözen, panelin verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Açılışta konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, sağlıklı olmanın her dönemde önemli olduğuna dikkat çekerek sağlık problemleri ile sadece ileri yaşlarda değil her yaşta karşılaşılabileceğini vurguladı. Gerçekleştirilen panelin son derece önemli bilgiler içerdiğine vurgu yapan Arter, panelin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. 

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Sözen tarafından panel konuşmacıları Prof. Dr. Ahmet Turan Işık, Yrd. Doç. Dr. Handan Sezgin, Öğretim Görevlileri Ünal Değer, Burcu Barbaros, ve Sinem Dağ’a teşekkür plaketi takdim edildi. 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde yaşlılık kelimesini sevmediklerini belirten Prof. Dr. Malkoç, sağlıklı yaş almanın daha önemli olduğunun altını çizdi. Gazimağusa Belediyesi ile birlikte düzenledikleri söz konusu panelden memnuniyet duyduklarını dile getiren Prof. Dr. Malkoç, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin her alanda topluma hizmet vermeye devam deceğinin altını çizdi. 

İki oturum şeklinde gerçekleştirilen panelin ilk oturumunda Prof. Dr. Işık “Başarılı Yaşlanma Süreci” ve  Öğretim Görevlisi Değer “Yaşlılarda Düşme Riski ve Fiziksel Aktivitenin Önemi konularında sunum gerçekleştirdi. İkinci oturumda ise Öğretim Görevlisi Barbaros “Yaşlılıkta Doğru Beslenme Alışkanlıkları”, Yrd. Doç. Dr. Sezgin “Doğru ve Düzenli İlaç Kullanımı- Önemsenmesi Gereken Sağlık Taramaları”, ile Öğretim Görevlisi Dağ “Ev Ortamının Düzenlenmesi ve Güvenlik Önlemleri” konularında sunum gerçekleştirdi.