İçeriğe git

DAÜ'de Nefes Kesen Emuathlon Mücadelesi Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen EMUATHLON yarışması, izleyenlerin nefeslerini kesti. 8 kişilik takımların toplamda 22 adet engeli geçip en kısa sürede yarışı bitiren takımın şampiyon olduğu yarışmada, yarışmacılar ve izleyiciler çok keyifli ve heyecanlı dakikalar geçirdi. Atlama, tırmanma, engel altı ve engel üstü geçiş, havuzdan geçiş, çamurda sürünme, stadyum basamaklarını çıkıp inme gibi birçok engeli aşmak zorunda kalan sporcular, bitiş noktasına varabilmek ve şampiyon olabilmek için ter döktüler.

Takımlarda 4 bayan ve 4 erkek olması gerekliliğinin kural olduğu yarışmada, en az bir kişinin de 40 yaş üstü olması gerekliliği, takım mücadelesini üst seviyeye çıkardı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen EMUATHLON yarışmasında toplam 25 takım ile 200 sporcu’da mücadele etti. DAÜ Spor İşleri Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ve engellerin başında bulunan hakemler de yarışma boyunca sporcuları yönlendirerek bitiş noktasına ulaşmalarını sağladı.

Kalabalık bir seyirci topluluğunun izlediği yarışmada hem yarışan sporcular hem de seyirciler büyük heyecan yaşadı. DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ın başlangıç komutunu verdiği yarışmanın sonunda dereceye giren ilk dört takıma çeşitli ödüller verildi.

İlgili Yazılar