İçeriğe git

DAÜ'de Müzik Dinletisi, Söyleşi ve Masterclass Etkinliği Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Bilkent Üniversitesi’nin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Müzik Bölüm Başkanı Doç. Kağan Korad’ın katılımıyla, Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerine yönelik müzik dinletisi, söyleşi ve masterclass etkinliği gerçekleştirdi. Aktivite Merkezi’nde gerçekleştirilen söz konusu etkinlik müzik dinletisi ve söyleşi ile başlayıp, Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerinin büyük ölçüde yararlandığı masterclass ile sona erdi.

Klasik gitar alanında farklı seviyelerdeki Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerinin katılımıyla başlayan söz konusu masterclass etkinliği KKTC'de bir ilk olma özelliğini de taşıyor.

Doç. Kağan Korad Kimdir?

Doç. Kağan Korad, eğitimi sırasında Ahmet Kanneci, Ireneusz Strachocki ve Ayhan Erman’la birlikte katıldığı birçok ustalık dersinde, Hubert Kaeppel, Marco Socias, Leo Brouwer ve Costas Cotsiolis gibi isimlerle çalışmıştır. Konser kariyeri boyunca Bilkent Gitar Üçlüsü (1987-99), Terci-Korad Gitar İkilisi (2000-2013) ve Trio Anka (2012- ) gibi grupların üyesi ve solo olarak, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerinde beş yüze yakın konser vermiştir.

Koblenz, Volos, Guitart ve Naxos gibi Avrupa’nın en büyük gitar festivallerine katılmış olan Doç. Korad, ustalık dersleri vermiş, çeşitli yarışmalarda jüri üyeliği yapmış, birçok panel ve seminere konuşmacı olarak katılmıştır. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler alan ve önemli okullara kabul edilen birçok başarılı öğrencinin yetişmesine katkı koyan Doç. Kağan Korad, tüm ulusal gitar camiasını bir araya getiren Türkiye Gitar Buluşmaları’nın da mimarı ve koordinatörüdür.