İçeriğe git

DAÜ’de Medyada Spor Basını Konulu Panel Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Bölümü 6 Ocak 2015 Salı günü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Yeşil Salon’da “Medyada Spor Basını” konulu panel gerçekleştirdi.

Medyada Spor Basını konulu panele konuşmacı olarak Kıbrıs Gazetesi Spor Müdürü Songuç Kürşad, Havadis Gazetesi Spor Müdürü Mustafa Özsoy, Diyalog Gazetesi Spor Müdürü Çelen Oben ve Yenidüzen Gazetesi Spor Müdürü Burhan Gürkan katıldı. Panelde açılış konuşmasını gerçekleştiren Songuç Kürşad “Medyanın Gündem Belirleme Süreci” başlığı altında gerçekleştirdiği konuşmasında, haberin tarafsız olarak yazılması gerektiğini savundu. Habere yorum eklemek ile haberi taraflı yazmak arasında çok büyük bir fark olduğunu kaydeden Kürşad,  haber yazılmadan ilgili taraflara danışılmasının etik olduğunu dile getirdi. Spor yazarları olarak görevlerinin sadece haber yapmak olmadığını dile getiren Kürşad, yazarların uzlaştırıcı, yol gösterici ve insanlara bilgi verici görevler üstlendiğini ifade etti.  Kürşad toplumu bir arada tutan unsurun spor olduğunu da sözlerine ekledi. Çelen Oben “Medyanın Tarihsel Süreci” başlıklı konuşmasında, daha önceleri gazetelerde spor haberlerinin kısıtlı yer aldığını ancak sonrasında insanların ilgisinin artması sonucu daha fazla spor haberlerine yer verilmeye başlandığını kaydetti. Spor haberlerinin gazete satış tırajlarını yükselttiğini dile getiren Oben, bugün 16 yerel gazetenin de spor haberlerine yer verdiğini belirtti. “Medya ve Spor Olayları” hakkında konuşma gerçekleştiren Mustafa Özsoy ise KKTC’de gazetecilik yapmanın zorluklarından bahsederek, ülke olarak dış sahaya açılmanın şart olduğunu kaydetti. Son konuşmacı Burhan Gürkan da “Yeni Medya” başlıklı konuşmasında, yeni medyanın en büyük özelliğinin hız olduğunu ifade etti. Sporcuların kısıtlı imkanlar içerisinde mücadele ettiklerini de dile getiren Gürkan, yılmadıkları için onları gönülden tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

Panel konuşmalarının ardından soru cevap olarak devam eden panele öğrencilerin katılımı yoğundu. Ayrıca söz konusu panele Sağlık Bilimleri Fakültesi dekan yardımcısı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ve öğretim görevlileri de katıldı.