İçeriğe git

DAÜ'de Kütüphane Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Özay Oral Kütüphanesi, 51. Kütüphane Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutluyor. Bu yıl 30 Mart – 5 Nisan 2015 tarihleri arasında kutlanmakta olan Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen DAÜ’deki çeşitli seminer ve etkinlikler devam ediyor.

Hafta kapsamında 31 Mart 2015 Salı günü, saat 10:30’da, Yazar Gürol Özkaya’nın katılımı ile “Kasaba Baf ve Hatırlayabildiklerim” ve “Teşhis” Kitapları ve Yaşama Dair Söyleşi ekinliği gerçekleştirildi. Söyleşide kitaplarının içerikleri hakkında bilgiler veren Özkaya, dinleyicilere yaşamından kesitler de sundu.

Kütüphane Bahçesi’nde Kitap Okuma Etkinliği

Öte yandan Kütüphane Haftası’nda, 1 Nisan 2015 Çarşamba günü, saat 12:30’da, DAÜ Kütüphane Bahçesi’nde Kitap Okuma Etkinliği de gerçekleştirildi. “81 İlde ve KKTC’de Kitap Okuyoruz. Kitapla Barışıyoruz: Meydanlarda 30 Dakika Sessiz Kitap Okuyoruz” sloganlarıyla yapılan etkinlik, halkın kitap ve kütüphaneye ilgisini artırmak, okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak için düzenlendi. Etkinliğe Gazimağusa Belediyesi ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici, akademisyenler, personel ve öğrenciler katılarak yarım saat süresince Kütüphane Bahçesi’nde sessiz bir şekilde kitap okudular.

Etkinlikte konuşan Arter, teknolojideki gelişmelerin gençlerin okuma alışkanlığını yitirmesine sebep olduğunu ifade ederek, kitap okumanın insana çok şey kattığını ve mutlaka bir hayat tarzı haline getirilmesi gerektiğini vurguladı. DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam ise, kitap okumanın yol gösterici olduğunu ve bu tarz etkinlikleri artırmak gerektiğini ifade ederek “51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kitap okuma etkinliğine katılım ve desteklerden dolayı mutluluk ve onur duyuyorum. Gazimağusa Belediyesi ve DAÜ VYK Başkanı İsmail Arter ve DAÜ Özay Oral Kütüphanesi Müdürü Osman Soykan’a da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

DAÜ’deki Kütüphane Haftası kapsamında 1 Nisan 2015 Çarşamba günü, saat 14:00’te ise TechKnowledge Firması Ülke Müdürü ve Turnitin Türkiye Temsilcisi Altan Gürsel tarafından “Turnitin: İntihal, Kopyacılık Analiz Programı; Tanıtım ve Eğitim Semineri” gerçekleştirildi. Etkinlikler yarın da devam edecek.

Öğrencilere Hediye Kitap Dağıtılıyor

Öte yandan Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimini desteklemek amacı ile, DAÜ Stadyumu’nda öğrencilere kendi seçtikleri kitaplar da hediye ediliyor. Öğrenciler kitap almaya 3 Nisan 2015 tarihine kadar, 09:00 – 15:30 saatleri arasında gidebilecekler.