İçeriğe git

DAÜ’de Kariyer Gelişim Programı Düzenleniyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA), Fakülteler ile işbirliği içerisinde akademik yıl boyunca öğrencilere sunulan kariyer destek hizmetlerine istihdam edilebilirlik ve mutlu bir kariyer yaşamı için doğru iş seçimi çerçevesinde bir yenisini daha ekledi. Günümüz iş dünyasının ve Üniversitelerin veriler ışığında belirlenen ve ortak olan doğru iş doğru yetenek yönündeki temel sorunun bilincinde olan DAÜ MİKA Müdürlüğü, mezun adaylarını akademik gelişimin yanında sosyal yeteneklerini de geliştirmek amacıyla ‘Kariyer Gelişim Programı’na dahil etti. Alanında deneyimli öğretim görevlileri ve uzmanların katılımı ile 23 Mayıs 2017 tarihine kadar sürecek olan program; özgeçmiş, kapak ve amaç mektubu yazımı, mülakat hazırlığı gibi atölye çalışmalarından oluşmaktadır.

DAÜ Öğretim Görevlisi  Turan Değirmencioğlu Turizm Fakültesi mezun adayları ile ilk çalışmayı gerçekleştirdi

DAÜ Öğretim Görevlisi  Turan Değirmencioğlu Turizm Fakültesi mezun adayları ile ilk çalışmayı gerçekleştirdi.

Turan Değirmencioğlu, kariyer yaşamında başarıya giden yolda; bireyin kendi kişilik özelliklerini dikkate almasının ve bu bilinçle iş hedeflemesinin önemli rol oynadığını belirtti. Rekabetçi bir ortamda hiç tanımadığınız bir kişiye doğru bir şekilde, uygun bir dil kullanarak sahip olunan yetenekleri aktarmak suretiyle o kişiyi sizi mülakata çağırmaya ikna etmenin ilk adımının özgeçmiş olduğunu ifade eden Değirmencioğlu, iyi bir özgeçmişin, hedefe ve işe odaklanmış, bu doğrultuda açık ve öz anlatımla yazılması gerektiğinin öneminin altını çizdi. Çalışma öncesi konuşma yapan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, kişinin kendinde var olan becerilerini ve yeterliliklerini görülür hale getirmesini sağlayan özgeçmiş yazımının, ileride de işe istihdam edilebilme olanağını üst sıralara taşıması açısından büyük bir avantaj sağladığını belirterek, MİKA Müdürlüğü ile olan ortak çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizdi. 

Prof. Dr. Hasan Kılıç, Derviş Ekşici

DAÜ MİKA Müdürü Derviş Ekşici de yaptığı konuşmada, Üniversite yaşamının, hem akademik hem yönetimsel hem de insan ilişkilerini içine alan geniş bir alanı kapsadığını ifade ederek, bu yaşam alanlarından akademik boyutun temel girdisinin öğrenci olduğunu ve MİKA olarak öğrenci memnuniyetine büyük önem verdiklerini belirtti. Ekşici “Öğrencilerimize mezun olmadan MİKA Kariyer Gelişim Programı (Özgeçmiş, Kapak ve  Amaç Mektubu Yazımı, Mülakat Teknikleri, Canlı Mülakat ve Kişisel Pazarlama & Kariyer Planlama) hazırladık ve bu programı geliştirerek uygulayacağız” dedi.