DAÜ’de Kadına Karşı Şiddet Masaya Yatırıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı Psikoloji Öğrencileri Kulübü tarafından düzenlenen “The Gender System and Violence against Girls & Women” başlıklı konferans, geçtiğimiz günlerde Hukuk Fakültesi LA2 Amfisi’nde gerçekleştirildi.

Söz konusu konferansı, DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenel Hüsnü Raman verdi. Çoğu toplumun ataerkil yani erkek egemen bir yapıya sahip olduğunu aktaran Doç. Dr. Raman, UNIFEM’in verilerine göre dünyadaki kadın nüfusunun %60’ının yaşamı boyunca şiddete maruz kalacağını ve bu şiddet şekillerinin fiziksel, cinsel, psikolojik şiddet, kadın cinayeti, kadın ticareti veya zorla erken yaşta evlendirilmek olduğunu kaydetti. Konferansta toplumsal cinsiyet normlarından kaynaklı olarak toplumların söz konusu şiddet olaylarını nasıl normalleştirdiği ve görmezden geldiği masaya yatırıldı.