İçeriğe git

DAÜ`de “Genç Bürokratlar Münazara Yarışması” Düzenlendi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü`ne bağlı Uluslararası İlişkiler Kulübü tarafından organize edilen Genç Bürokratlar Münazara Yarışması geçtiğimiz günlerde DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi`nde gerçekleştirildi.

DAÜ’nün ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi konuk üniversite olarak katıldı. Farklı fakültelerde okuyan dörder kişilik öğrenci gruplarından oluşan 2 takımın katıldığı münazara yarışmasında “Birleşmiş Milletlerin Kendi Askeri Gücü Olmalı mı?” konusu  irdelendi. Her iki üniversite de konuyla ilgili farklı argümanlar sundu. DAÜ ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan 4 kişilik jüri ise yapılan argümanları değerlendirdi.

Yaklaşık bir saat süren münazara sonucunda çok kaliteli fikirler ortaya atıldı. Üniversitelerin bir araya gelip belirlenen bir konu üzerindeki fikirlerini paylaşıp tartışmasına olanak veren Genç Bürokratlar Münazara Yarışması bu açıdan çok büyük önem taşımaktadır.