İçeriğe git

DAÜ'de Futbol Konuşuldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Bölümü tarafından “Futbol Sadece Futbol Mudur?” konulu panel gerçekleştirildi. DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Amfisi’nde yapılan panelin moderatörlüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç yaparken, panele konuşmacı olarak ülkemiz spor yazarlarından Ogün Genç Kaçmaz ve Türkiye’nin tanınmış teknik direktör ve spor yorumcularından Önder Özen katıldı.  

Oldukça kalabalık bir izleyici topluluğu karşısında gerçekleşen panelde konuşmacılardan Ogün Genç Kaçmaz ülke futbolunun içerisinde bulunduğu temel yapı, yaşam şartları ve idari konuların zorluğundan bahsederken, ülke futboluna gereken önemin verilmediğinin altını çizdi. Bir diğer konuşmacı Önder Özen ise futbolun ülkeler ve ülkeleri yönetenler üzerindeki sosyal ve ekonomik yapısından bahsederken, özellikle Türkiye futbolunun içerisinde bulunduğu mali ve yönetimsel çıkmazdan bahsetti. Panel soru-cevap şeklinde sona erdi.

DAÜ Rektörlüğü’ne Ziyaret 

Panel öncesinde Önder Özen ve Ogün Genç Kaçmaz, Dekan Prof. Dr. Mehtap Malkoç, Spor Bilimleri Bölümü Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Berkiye Kırmızıgil, Öğretim Görevlisi Ahmet Özyaşar ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Murat Aktuğralı eşliğinde DAÜ Rektörlüğü’nü ziyaret ederek, Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı ile görüştü. DAÜ hakkında bilgiler alan konuk yorumcu Özen, DAÜ’de bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ziyarette Prof. Dr. Özkaramanlı tarafından Özen’e DAÜ logolu lefkara işi hediye edildi.