İçeriğe git

DAÜ'de Engelsiz Paylaşım Günleri Kapsamında Düzenlenen İlk Etkinlik Başarıyla Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü`ne bağlı UltrAslan, Sinema Kulübü, Matematik Kulübü, AEGEE Famagusta, DAÜ-FEB, Kariyer Kulübü, Amerikan Futbolu Kulübü, Müzikal Topluluğu, Bilim ve Felsefe Kulübü, Türk Halk Dansları Külübü ile Çevre Kulübü ve Müdürlük asistanları tarafından organize edilen etkinlik geçtiğimiz günlerde DAÜ Aktivite Salonu`nda gerçekleştirildi.

Deniz Plaza, Ekor Premier, Red Bull, Ateş, Akgöl, Educational Toy Center ve gnctrkcll sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi, İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi ile Mağusa Özel Eğitim Merkezi öğrencileri katıldı. Yaklaşık 100 engelli öğrenci öğretmenleri eşliğinde Üniversite otobüsleri tarafından alınıp Aktivite Salonu`na getirildi. Tüm organizasyon ekibi ve palyaçolar tarafından alkışlarla karşılanan engelli öğrenciler daha sonra etkinliğin yapılacağı salona geçtiler.

Söz konusu etkinlikte Müdürlüğe bağlı kulüplerin sahne performanslarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi ile Mağusa Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin yaptıkları sahne performansları da görülmeye değerdi. Otizm hastası ve down sendromlu öğrencilerden oluşan koronun söylediği şarkılar ve yaptıkları folklor gösterileri izleyenlere duygusal anlar yaşattı ve aslında bir engele sahip olmanın hiçbirşeye engel olmadığının da bir kanıtıydı.

Sahne performanslarının ardından Aktivite Merkezi iç bahçesinde yukarıda adı geçen firmaların sponsorluğunda tüm katılımcılar için bir kokteyl parti düzenlendi. Bunun yanı sıra el-yüz boyama, bilgisayar oyunları oynama, satranç gibi birbirinden renkli aktivitelerin yapıldığı etkinlikte, sürpriz hediyeler de dağıtıldı. Daha sonra ise hep birlikte kendileri için hazırlanan pastayı kestiler.

Tamamen gönüllülük esası ile yapılan bu etkinlikte birincil amacın çocukları bir gün dahi olsa mutlu etmenin ve eğlendirmenin yanı sıra, DAÜ Ailesi olarak sosyal sorumluluk konuları ile ilgili farkındalık yaratmak olduğunu ifade eden organizasyon ekibi, ayrıca bu tip etkinliklerin yıl boyu artırılarak devam edeceği sözünü de verdi.