İçeriğe git

DAÜ’de “Ekonomi Masası” programında son ekonomik gelişmeler ve turizm sektörüne yansımları konusu ele alındı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bankacılık ve Finans Bölümü Başkanı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen “Ekonomi Masası” programına bu hafta DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kılıç ile DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Korhan Gökmenoğlu konuk oldu. Söz konusu programda son ekonomik gelişmeler ve turizm sektörüne yansımaları tartışıldı.

Programın başında Yrd. Doç. Dr. Korhan Gökmenoğlu; dünya piyasaları, döviz kurlarının yükselişi ve Türkiye’nin cari açığının son durumunu değerlendirerek gelecekle ilgili öngörülerini paylaştı.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kılıç ise ekonominin turizme yansımalarını değerlendirdi. Prof. Dr. Kılıç, 2013 yılında dünyadaki ülkeler arasında Türkiye’nin 6. olması sonrası 2014 yılında turizm beklentileri hakkında paylaşlarda bulundu. Döviz gelirleri açısından turizmin çok önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kılıç, 2014 yılında döviz kurlarının artışının turizme olumlu yansımalar yaratacağını bildirdi. Son 2 yıla bakıldığı zaman KKTC’nin turizm sektöründe bir büyüme yaşadığını belirten Prof. Dr. Kılıç, söz konusu büyümede turizme sağlanan teşviklerin büyük rol oynadığını bildirdi. Prof. Dr. Kılıç, 2014 yılı turizm teşviklerinin henüz açıklanmamasının da sıkıntı oluşturduğunu belirtti.