DAÜ’de Arabesk Müzikali Sahnelendi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve iki perdeden oluşan Arabesk Müzikali, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. İrfan Kangı tarafından yazılan ve yönetmenliğini Dost Elver’in yaptığı söz konusu müzikale çok sayıda öğrenci ve Gazimağusa halkı katıldı. Söz konusu müzikalde, insanların telefonları yerine birbirlerinin yüzüne bakarak konuştukları, yoksulluğun yoksullukla yarıştığı zamanlarda bir kenar mahallenin tam ortası yansıtılıyor. Nam-ı diğer Kumkum mahallesinde yaşayan ‘küçük insanlar’, ‘büyük insanların’ küçük hikayelerine denk geliyor. Acı ve kederle yoğurulan hayatların umutsuzca mutlu olabilme çabası gösteriliyor. Arabesk Müzikali, acılarıyla büyüyen bir neslin olgunlaşıp pişerken yanmasının hikayesi olarak ön plana çıkıyor.

“Bir Saygı Duruşu Niteliğinde”

Söz konusu müzikale ilişkin bilgilendirme metninde şu bilgiler yer alıyor: “Epizot görsel sanatların 2 seneden beri titizlikle çalışıp hayalini kurduğu Arabesk Müzikali bize biz olduğumuzu hatırlatırken, hepimizin geçmişinden bir sayfayı da gün ışığına çıkarıyor. Aynı zamanda müzikalin şarkılarının hepimizin hatıratında önemli yer tutan sanatçılardan oluşuyor ve bu sayede Ahmet Kaya, İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Sezen Aksu, Hakan Altun ve daha birçok şarkıyla bizi büyüten olgunlaştıran, duygularımızı şekillendiren değerli sanatçılara da bir saygı duruşu niteliğinde karşımıza çıkıyor. 17 kişilik oyuncu kadrosunun 4 aylık bir prova süreciyle ortaya çıkardıkları Arabesk Müzikali bir kısım tarafından hor görülmüş, ötelenmiş ama hepimizin en kuytu köşelerinde bir karşılığı olan arabeski ilk defa tiyatro salonunda, tiyatro izleyicisi ve modern dansla birleştirerek bir ilke imza atıyor. Oyunun koreografileri Bahadır Efe'ye ait. Oyunun müzik direktörü ise ünlü müzik adamı Olcay Demirci. Kısaca hep beraber duygulanıp, şarkılara eşlik etmek ve belki de halimize şükrederken bir hayalimiz olabildiğine mutlu olabileceğimiz bir müzikale hazır olun. Sonuçta ağlamanın da gülmenin kardeşi olduğu bir dünyanın kim adaletli olduğunu söyledi ki?"